Fiets de sprookjesachtige eilandentocht

Duur

8 dagen

Vanaf

1459,-

4.8/5
4.8 van 5

Het eiland Funen wordt vaak de tuin van Denemarken genoemd. Bekend om zijn fruit, zou er wel eens iets te zeggen kunnen zijn over dit prachtige eiland. Funen ligt ook in het centrum van Denemarken, waardoor het eiland zeer goed bereikbaar is, zowel vanaf de luchthaven van Kopenhagen als met de trein, rechtstreeks vanuit de rest van Europa.

Ten zuiden van Funen ligt de archipel met kleine pittoreske eilandjes die door veerboten met elkaar verbonden zijn, en die zowel een onderbreking van het fietsen bieden als een ervaring om buiten de gebaande paden te zijn waar tijd en snelheid niet zo belangrijk zijn.

''Een prachtige fietstocht op het eiland Funen!'

Reisprogramma

Odense - Denemarken - Christoffel Travel

Arriveer in Kopenhagen en bereidt u voor op een ontspannende en spannende tour. U neemt de trein van Kopenhagen naar Odense, waar u op eigen gelegenheid naar het hotel gaat. Uw fiets staat klaar in het hotel. De avond is vrij om van de stad Odense te genieten.

Assens - Denemarken - Christoffel Travel

Odense is de hoofdstad van Funen – en ook bekend als de geboorteplaats van schrijver Hans Christian Andersen. Een wandeling door de stad is de moeite waard. Van de stedelijke omgeving naar het landelijke landschap over kleine wegen, om het idyllische landschap van de tuin van Denemarken te ervaren.

Vandaag eindigt u in Assens – een charmant oud stadje aan de westkust van Funen met uitzicht op Lillebælt (Kleine Belt) en de woonplaats van en kunstmuseum en het oude kruideniershuis Willemosegaarden (45 km). 

Vakantie Denemarken - Christoffel Travel

In zuidoostelijke richting naar de “Alpen van Funen” geeft de route van vandaag u zowel zeer mooie uitzichten over het water als comfortabele uitdagingen in het zacht glooiende landschap. U passeert landhuizen en eeuwenoude kerken. Bij het naderen van uw bestemming – de oude havenstad Faaborg – kijkt u uit over de archipel van Zuid-Funen, waar u misschien een lokale veerboot of het zeil van een oud houten schip ziet. Faaborg zelf biedt kleine straatjes om langs te wandelen en oude huizen die een heel specifieke sfeer creëren (40 km). 

Svendborg - Denemarken - Christoffel Travel

Vandaag is het uw beurt om de archipel te ervaren, te beginnen met de veerboot van Faaborg naar het eiland Ærø (Aeroe). De tocht duurt een uur en u kunt genieten van het prachtige landschap terwijl u “op de juiste manier” op een echt eiland aankomt: per boot.

De aanlegplaats op Ærø is Søby, vanwaar u over kleine weggetjes naar het fascinerende stadje Ærøskøbing (Aeroeskoebing) gaat. Oude huizen en geplaveide straten wachten op u – samen met een interessante geschiedenis. Vergeet uw camera niet! Vanuit Ærøskøbing neemt u weer een veerboot terug naar Funen en komt u aan in Svendborg, waar u 2 nachten verblijft (25 km). 

Egeskov kasteel - Denemarken - Christoffel Travel

Svendborg is het maritieme centrum van Funen. Vlak naast de kade van de veerboot uit Ærø ligt “Træskibsbroen” (de houten schepenbrug), waar u het geluk kunt hebben een zeer fraaie collectie oude houten schepen te zien. De stad zelf biedt winkels, attracties, restaurants – en natuurlijk een verscheidenheid aan bars, want het is nog steeds een levendige zeemansstad. U kunt ook een dagtocht in de omgeving maken – en misschien het kasteel Egeskov bezoeken, dat een mooie collectie oude auto’s en vliegtuigen herbergt.

Grote Beltbrug - Denemarken - Christoffel Travel

Vanaf Svendborg, in noordelijke richting, wordt het water aan uw rechterhand Storebælt (Grote Belt) genoemd. Vaak ziet u langs de route kleine kraampjes met lokaal fruit en groenten. Opnieuw passeert u indrukwekkende oude herenhuizen – en na de middag ziet u de Storebæltsbroen (Grote Beltbrug). U eindigt in Nyborg, met een bezoek aan het kasteel van Nyborg aan het eind van de rit (45 km). 

Odense - Denemarken - Christoffel Travel

In Kerteminde kunt u het Fjord & Bælt-centrum bezoeken – of misschien een ijsje eten in de haven – voordat u terugkeert naar Odense, onderweg genietend van nog meer prachtige landschappen, vakwerkhuizen en mooie tuinen (50 km). 

Vertrek - Christoffel Travel

Tijd om naar huis te reizen – of misschien uw vakantie te verlengen met een dag of twee in Odense – of misschien in Aarhus of Kopenhagen.

Accommodaties

Vakantie Denemarken - Odense - Christoffel Travel

Dit hotel is ideaal gelegen in een centrale maar rustige wijk van Odense. Het biedt een restaurant waar gerechten uit de Deense en de Franse keuken worden geserveerd en een dakterras met een panoramisch uitzicht over de stad. De accommodatie bevindt zich op 8 minuten wandelen van het station van Odense. 

Assens hotel - Denemarken - Christoffel Travel

Dit hotel in Assens ligt als een parel op het schilderachtige West-Funen. Het hotel is centraal gelegen bij de haven met de prachtige zeilboten, het strand en op een steenworp afstand van een van de leukste voetgangersstraatjes.

Faaborg hotel - Denemarken - Christoffel Travel

Midden in de prachtige Zuid-Funense natuur, dicht bij de haven van Faaborg, midden op het plein in Faaborg en met de fantastische cultuur die Faaborg te bieden heeft, vindt u dit hotel. Het hotel is gevestigd in een gerenoveerd gebouw uit 1916. 

Svendborg hotel - Denemarken - Christoffel TravelIn het centrum van Svendborg vindt u het historische hotel. Het is gevestigd in de prachtige havenomgeving in de buurt van de oude houten schipbrug van Svendborg, aanlegplaatsen voor veerboten en de jachthaven. Alle kamers zijn ingericht in romantische Engelse koloniale stijl.

Nyborg hotel - Denemarken - Christoffel TravelHet hotel ligt direct aan het water en wordt omgeven door een prachtig beukenbos. Naast de prachtige locatie ligt het historische centrum van Nyborg op loopafstand van het hotel.
De lichte en smaakvol ingerichte kamers van het hotel zijn van alle gemakken voorzien en hebben een prachtig uitzicht op de zee of het park van het hotel.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1459,- per persoon. 

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • 2 overnachtingen in een centraal gelegen hotel in Odense inclusief ontbijt
 • 1 overnachting in een centraal gelegen hotel in Assens inclusief ontbijt
 • 1 overnachting in een centraal gelegen hotel in Faaborg inclusief ontbijt
 • 2 overnachtingen in een centraal gelegen hotel in Svendborg inclusief ontbijt
 • 1 overnachting in een centraal gelegen hotel in Nyborg inclusief ontbijt
 • Bagagetransport tussen de hotels
 • Fietsverhuur dag 1 t/m 7
 • Treinrit van de luchthaven/stad Kopenhagen naar Odense en terug
 • Routebescrhijving per dag
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon

Vakantie in Denemarken met Christoffel Travel

De gepubliceerde Denemarken reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Denemarken reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Denemarken. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Kopenhagen – Odense

2 Odense – Assens

3 Assens – Faaborg

4 Faaborg – Ærø – Svendborg

5 Svendborg

6 Svendborg – Nyborg

7 Nyborg – Kerteminde – Odense

8 Odense – vertrek vanuit Kopenhagen

Vakantie Denemarken - Christoffel Travel

Fiets de sprookjesachtige eilandentocht

Sejlskibsbroen – de houten scheepspier is op een mooie zomeravond één van de meest romantische plekjes in Svendborg. Geniet van de geur van teer, zie de oude houten schepen en geniet van het uitzicht op het schiereiland Skansen aan de andere kant van Svendborgsund.