Actief Georgië

Duur

13 dagen

Vanaf

1429,-

4.6/5
4.6 van 5

Georgië is een land vol vriendelijke mensen, waanzinnig natuur, oude kloosters en historische rotswoningen en heerlijk eten. Het land kent een grote geschiedenis en is overheerst volkeren als het Mongoolse Rijk, maar ook de overblijfselen van de heerschappij van Tsaren en Sovjets zijn alom aanwezig. Tijdens deze rondreis Georgië zult u zien dat ook de natuur hier oogverblindend mooi is. Dramatische graslanden worden afgewisseld met weelderig groene heuvels en het machtige Kaukasusgebergte van Georgië. Laat u tijdens deze rondreis Georgië meenemen naar deze ruwe diamant aan de Zwarte Zee!

''Georgië ligt ten oosten van de Zwarte Zee en wordt in het noorden begrensd door de lange keten van het Kaukasusgebergte. Het is één van de spannendste bestemmingen voor avontuurlijke reizen en wandelingen in Europa.''

Reisprogramma

Tbilisi - Georgie - Christoffel Travel

Uw bijzondere reis naar Georgië begint. Bij aankomst op de luchthaven van Tbilisi wordt u opgehaald door onze chauffeur. Onze chauffeur brengt u naar het hotel, dat gelegen is in het centrum van de stad. De dag van aankomst heeft u ter vrije besteding.

Mtskheta, de oude hoofdstad van Oost-Georgië, staat vandaag onder andere op het programma.  Bezoek twee monumenten, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan: het Jvari-klooster uit de 6e eeuw – hét hoogtepunt van artistieke en architecturale ambities in vroeg Georgisch christelijke architectuur –  en het Svetitskhoveli-kathedraal uit de 11e eeuw – één van de meest heilige plaatsen in heel Georgië, met het kleed van Christus bewaard in de kathedraal.

Uplistsikhe - Georgie - Christoffel Travel

Daarnaast stellen wij u een stad voor, die gelokaliseerd is in het oosten van Georgië: het moederland van Sovjetleider Stalin. Inwoners van Gori eren nog steeds de herinneringen aan hun voormalig landgenoot, zo zijn er verschillende musea, monumenten en straten die genoemd zijn ter ere van Stalin. Op deze dag zal u ook een bezoek brengen aan het Stalin museum. Het museum heeft zijn kenmerken uit het Sovjettijdperk behouden. Ook Uplistsikhe is hier te bezoeken. Het betekent letterlijk ‘Fort van God’ en is een oude, uit de rotsen gehouwen, stad die een belangrijke rol speelde in de Georgische geschiedenis gedurende een periode van ongeveer 3.000 jaar. Maak een wandeling door de smalle straatjes uitgehouwen in de zandstenen rotsen. Verken de grotten, bezoek verschillende heidense tempels, het koningspaleis, de apotheek en een antiek theater.

U overnacht in een duurzaam guesthouse met houten kamers en een biologische tuin in Borjomi.

Borjomi - Georgie - Christoffel Travel

Na het ontbijt rijdt u naar Likani om u te registreren bij de Borjomi-Kharagauli National Park Administration. Hier is het ook mogelijk om basis kampeeruitrusting (slaapzak, slaapmat, wandelstokken etc.) te huren, hoewel het raadzaam is om deze zelf mee te nemen.

Nadat u uzelf heeft geregistreerd bij Park Administration, rijdt u naar het zuidwesten naar het Rangers-station in het dorp Atskuri. Aan het begin van het pad komt u de Bezoar-geitenkooi tegen, die eerder werd gebruikt voor het herintroductieproject van dieren in het wild. Op 20 minuten afstand van de Bezoar geitenkooi gaat de route naar links naar een smal pad dat omhoog gaat naar een berghelling. Na ongeveer 3 uur lopen biedt de route een panoramisch uitzicht op het nationale park. Het panoramapad is opmerkelijk vanwege haar biodiversiteit en uitzonderlijke uitzichten op naaldbossen en de kleinere bergen van de Kaukasus. Er zijn zomerhutten voor herders in de buurt van de toeristenopvang waar u meer te weten kunt komen over de levensstijl van de herders.

U overnacht in Amarati Shelter.

Atskuri - Georgie - Christoffel Travel

De wandeling van vandaag is relatief lang, het gaat meestal bergafwaarts, dus gemakkelijker te lopen dan de dag ervoor. Na het ontbijt in de shelter, begint u bergopwaarts te lopen om bij het veld boven de shelter te komen en gaat u verder naar het noordoosten tot u een smal pad bereikt dat de bergrug doorkruist. Steek verschillende beekjes over en loop naar het zuidoosten. Op een gegeven moment komt het pad samen met “Shepherds Trail”. Al snel opent het pad zich met nog grotere panoramische uitzichten en daalt het af naar het bos langs de top van de bergrug.

Na de mooie wandeling rijdt u weer terug naar Borjomi. U overnacht in een duurzaam guesthouse met houten kamers en een biologische tuin in Borjomi.

Gelati - Kutaisi - rondreis Georgië - Christoffel Travel

Het Gelati-klooster behoort tot de mooiste ter wereld! Een mooi klooster waar u uw dag mee begint. Met de bouw van het Gelati-klooster werd al in de 12e eeuw begonnen. En tot in de 17e eeuw keer op keer uitgebouwd. U kunt het Gelati-klooster zelf ontdekken. Het is een goed bewaard gebleven complex met unieke mozaïeken en muurschilderingen.

Okatse Canyon - Georgië rondreis - Christoffel Travel

We hebben een verrassing voor de liefhebbers van extreme sporten. Geniet van het eerste hangende pad genaamd Okatse Canyon en heb het gevoel alsof u 2 á 3 uur in de lucht loopt. Een spannende 700 meter lange loopbrug steekt uit vanaf de rand van deze 100 meter diepe kloof en culmineert in een uitkijkplatform dat precies in het midden hangt. Het voetpad loopt door de historische bossen van Dadiani, een hele mooie ervaring.  

Na het bezoek reist u verder naar Mestia via Tsalenjikha en de Enguri Dam. U rijdt naar het Kaukasusgebergte, onderweg stopt u in de buurt van de Enguri Dam, momenteel de op één na grootste boogdam ter wereld – 271,5 m hoog

De hele regio van Mestia staat bekend om zijn unieke architectuur, fascinerende natuur en ruige landschappen. Hier zult u de komende nachten ook verblijven.

Mestia is historisch en etnografisch gezien altijd een belangrijke stad geweest in de Svaneti regio. De meeste bewoners van de regio zijn Svaneten, een oeroude bergvolk met een eigen taal en identiteit. Eeuwenlang hebben ze geïsoleerd gewoond in de bergen aangezien Svaneti altijd ver van de gebaande paden lag. Bezoek in de ochtend het Svaneti Museum. Een museum met fascinerende tentoonstellingen van kerkschatten, manuscripten, wapens, juwelen, munten en historische foto’s

In de middag kunt u een wandeling door de smalle straatjes en Svan-torens. Proef daarnaast lokale gerechten in één van de restaurants in het centrum.

Shdugra waterval - Georgië rondreis - Christoffel Travel

De wandeling naar de Shdugra waterval, de hoogte waterval van Georgië, staat vandaag op het programma. Deze lange maar relatief gemakkelijke wandeling stelt u in staat om de weelderige landschappen van Svanetia te ontdekken, tot aan de Shdugra-watervallen. U wordt omringd door hoge besneeuwde bergtoppen en kleurrijke plateaus. Onderweg geniet u van een prachtig dennenbos, uitzicht op de top van Ushba en een prachtige rivierkloof.

Koruldi meren - Georgie - Christoffel Travel

Hopelijk heeft u een goede nacht gehad, want vandaag gaat u een schitterende off-road trip en wandeling naar de Koruldi-meren maken.

U rijdt eerst naar het uitkijkpunt Jvari boven Mestia, over een steile onverharde weg die in vrij slechte staat verkeert. Maak uw eerste stop bij het uitkijkpunt “Jvari” (Georgisch “Kruis”) met houten platform en ga verder, totdat u een wegwijzer bereikt met de afslag naar “Guli-pas” naar links. Vanaf dit punt gaat u te voet verder en volgt u de hoofdweg tot aan kleine bergmeren op 2700 m boven de zeespiegel. Voor de meer avontuurlijke onder ons is het mogelijk om de steile bergkam net boven de meren te beklimmen om nog betere uitzichten te krijgen.

Sataplia - rondreis Georgië - Christoffel Travel

Ontdek de grotten van Sataplia.  U rijdt naar de Sataplia karstgrot en maak een wandeltocht door het natuurreservaat Sataplia. De plaats staat bekend om de gefossiliseerde voetafdrukken van dinosauriërs, die op het grondgebied van het museum worden bewaard. De Sataplia-grot is 900 meter lang. Kleurrijke visuele effecten en lichten verrijken de natuurlijke schoonheid van de grotten.

Vandaag overnacht u in Kutaisi. Na de hoofdstad Tbilisi is Kutaisi de tweede stad van Georgië. De ruïnes van de Bagratikathedraal zijn de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. De kathedraal werd in de eerste jaren van de 11e eeuw gebouwd door koning Bagrat III. De kathedraal werd verwoest door Ottomaanse troepen in de 17e eeuw. Nadat de kathedraal deels gerestaureerd was, werd hij door UNESCO op de Werelderfgoedlijst gezet.

Wanneer u alle mooie plekken van Kutaisi heeft bezocht, keert u weer terug naar Tbilisi voor uw laatste overnachtingen. Geniet van een vrije avond in Tbilisi en loop door de oude stad.

Na het ontbijt in het hotel begint de verkenning van de hoofdstad van het gastvrije Georgië – Tbilisi. Deze stad zit vol geschiedenis en eeuwenoude tradities.

Begin bij de kathedraal van de Heilige Drie-eenheid. Dit is de belangrijkste christelijk-orthodoxe kathedraal in Georgië. Ga verder naar de Metekhi-kerk (13e eeuw), gelegen aan de oever van de Mtkvari-rivier. Rijd met de kabelbaan naar het Narikala-fort. Het Narikala-fort dateert uit de 4e eeuw na Christus en heeft een uitstekende ligging met een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Wandel naar de Legvtakhevi-kloof – een prachtige plek met een waterval.

Maak een wandeling in het park in de buurt van Sulphur-badhuizen, bekend om hun helende krachten, de Shardeni-straat en haar buurt, en het Meidan-plein met haar terrasjes, galerieën en souvenirwinkels.

Ga verder naar het National Museum of Georgia aan de Rustaveli Avenue. De museumcollectie omvat artefacten uit de natuurlijke en menselijke geschiedenis, met dierlijke overblijfselen, en rijke etnografische en archeologische collecties vanaf het paleolithicum tot de middeleeuwen.

Ga naar de Mtatsminda-kabelbaan en rijd naar het Mtatsminda-park. Maak een ontspannende wandeling in het park op de top van de berg Mtatsminda, met uitzicht over de stad.

Tbilisi - Georgie - Christoffel Travel

Na een laatste ontspannen ontbijt in uw hotel in Tbilisi bent u alweer aan het einde van uw reis door Georgië gekomen. Op de terugreis denkt u vast terug aan de vele prachtige plekken, die u heeft gezien in Georgië. Wat een heerlijke vakantie en wat een veelzijdig land!

Accommodaties

Een bijzondere overnachting in een houten huis, gelegen in het Borjomi-Kharagauli Nationaal Park. Het ligt aan de voet van de berg Amarati en op het kruispunt van verschillende wandelroutes in het park.

Borjomi hotel - Georgie - Christoffel TravelEen milieuvriendelijk hotel met houten kamers en een biologische tuin in Borjomi. U kunt ontspannen in de tuin van de accommodatie.

Een ontbijt wordt bereid met verse lokale ingrediënten en geserveerd op het terrein. U kunt genieten van verse groenten uit de biologische tuin van het hotel. De accommodatie biedt Georgische gerechten en zelfgemaakte wijn.

Tbilisi hotel - Georgie - Christoffel TravelHet hotel ligt op een gunstige locatie in de stad Tbilisi en biedt kamers met airconditioning, een bar en een terras. Gelegen op een steenworp afstand van de berg Mtatsminda en The Bridge of Peace, gelegen op 15 minuten loopafstand. 

Kutaisi hotel - Georgie - Christoffel TravelDit pand werd gebouwd in de negentiende eeuw en ligt in de historische wijk van een van de oudste steden ter wereld. Hotel Solomon heeft Unieke Stijl Gebouw in Kutaisi. Deze accommodatie ligt op 3 minuten lopen van het centrale plein en op 5 minuten lopen van de stadsmarkt van Kutaisi. Het hotel biedt gratis WiFi, een dagelijks ontbijt en gratis privéparkeergelegenheid op het terrein. Het ontbijt bestaat uit vers bereide gerechten van de lokale chef-kok, evenals koffie, thee en vers fruit.

Mestia hotel - Georgie - Christoffel TravelHet hotel ligt op 2,4 km van het Museum voor Geschiedenis en Etnografie, en biedt een restaurant, een bar en een gemeenschappelijke lounge. De accommodatie biedt directe toegang tot de skipistes, een tuin en barbecuefaciliteiten. 

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1429,- per persoon (o.b.v. 2 personen). 

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels 
 • Iedere dag ontbijt
 • 2 x luchthaventransfer van/naar Tbilisi hotel van/naar Tbilisi luchthaven – dagen 1 & 13
 • Self-drive 4×4 voertuig (Toyota 4runner of gelijkwaardig) op dagen – 2 t/m 12
 • Entreegelden in overeenstemming met het programma
 • Openbaar vervoer kaarten voor Tbilisi
 • Toeristisch informatiepakket

Opmerking: deze reis kunt u ook samen met een chauffeur maken. Indien u dat graag wilt, horen wij dat graag. 

Exclusief:

 • Internationale vluchten *
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon

* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.

Vakantie in Georgië met Christoffel Travel

De gepubliceerde Georgië reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Georgië reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Georgië. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Tbilisi

2 Tbilisi – Mtskheta – Gori – Uplistsikhe – Borjomi

3 Borjomi – Likani – Atskuri – Amarati

4 Amarati – Atskuri – Borjomi

5 Borjomi – Gelati – Bagrati – Kutaisi

6 Kutaisi – Okatse – Mestia

7 Mestia

8 Mestia – Mazeri – Mestia

9 Mestia – Koruldi – Mestia

10 Mestia – Sataplia – Kutaisi

11 Kutaisi – Tbilisi

12 Tbilisi

13 Vertrek vanuit Tbilisi

Actief georgië

Kutaisi is na Tbilisi de grootste stad van Georgië. Elegante, met bomen omzoomde straten met 19e-eeuwse huizen, die zich uitstrekken tot aan de oevers van de rivier de Rioni, samen met verschillende aantrekkelijke parken, maken van Kutaisi een zeer mooie plaats om rond te wandelen en de vele bezienswaardigheden te bekijken. e prachtige kerken van Bagrati en Gelati – beide UNESCO-werelderfgoedmonumenten – getuigen van het belang van de regio.