Bestemming

Roemenië

Roemenië REIZEN

Een land van mythische legenden en duistere verhalen, Roemenië maakt indruk met haar fraaie verzameling oude kloosters, eeuwenoude kerken en karaktervolle kastelen

Authentiek, natuurlijk en cultureel zijn benamingen die Roemenië het beste beschrijven. Een dynamisch land, rijk aan geschiedenis, hippe steden, kunst en natuurschoon.

In Roemenië zijn uitgestrekte wouden, bergketens en grote vlaktes kenmerkend. In de ongerepte Donau Delta spot u lynxen, beren en wolven, maar ook verschillende vogelsoorten zoals de bedreigde zwarte ibis en dwergaalscholver hebben hier hun habitat. De regio Transsylvanië is prachtig en mysterieus en staat bol van tradities. Duik in de mythe rondom Dracula en bezoek zijn thuis, kasteel Bran in Brasov. Dwaal door de straten van Sibiu waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan en daag uzelf op sportief vlak uit door de bergen van de Karpaten of het Apusinegebergte in te trekken. Reis door het platteland van Roemenië waar kleine dorpen u een blik op vervlogen tijden geven. Proef van de beste wijnen in Moldavië en bezoek het elegante Boekarest. Bekijk de beschilderde kloosterkerken van de Unesco Werelderfgoedlijst, bewonder werken van beroemde meesters en geniet van een glas palinka aan de oevers van de rivier Dâmbovita.

Onze Roemenië reizen laten u kennismaken met haar landschappelijke schoonheid en historische regio’s. Geniet van de talloze unieke reiservaringen die wachten om ontdekt te worden. Waar u ook naartoe gaat in Roemenië, een reis door dit bijzondere land zal fantastisch en onvergetelijk zijn.

Kaart

De voordelen van reizen met Christoffel Travel:

Beleef Roemenië

Bekijk onze Roemenië reizen

We hebben 5 voorbeeldreizen voor u. Liever zélf uw reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken! Christoffel Travel is de maatwerkspecialist voor uw vakantie naar Roemenië.

Thuis bij Dracula

• Maak kennis met de mythe over Dracula in het Bran kasteel

Wie Transylvanië fluistert, krijgt beelden voorgeschoteld van betoverende landschappen met in mist gehulde bergen. Ongerepte natuur, middeleeuwse steden en mythische kastelen; in Roemenië gaat u terug in de tijd!

10 dagen | v.a. € 1279,- p.p.

Bekijk reis »
Wildlife reis - Roemenië - Christoffel Travel

Wildlife in de Roemeense Karpaten

• Spot de beer, lynx of wolf, of misschien wel alle drie!

Ervaar de ongetemde natuur en ga op zoek naar bruine beren, wolven en lynxen in het prachtige berggebied de Karpaten. Spot ook duizenden water- en moerasvogels in het grootste moerasgebied van Europa, de Donaudelta.

11 dagen | v.a. € 2639,- p.p.

Bekijk reis »

Rondreis Roemenië & Moldavië

• Verken het authentieke Roemenië en het onbekende Moldavië

Ontdek Roemenië en Moldavië, twee landen met een gemeenschappelijke geschiedenis, taal en cultuur. Ontmoet de lokale bevolking, geniet van traditionele gerechten en de zelfgemaakte wijn en bezoek de beroemdste kastelen!

14 dagen | v.a. € 1859,- p.p.

Bekijk reis »

Hoogtepunten van Roemenië

• Veel aandacht voor natuur, platteland en kleine dorpen

Rijd naar mooie steden en dorpjes en langs nationale parken en bergketens. Op het traditionele platteland ontdekt u gekleurde kloosters en ongerepte natuur en midden in de Donaudelta ervaart u nog echte Europese wildernis!

14 dagen | v.a. € 1589,- p.p.

Bekijk reis »
Roemeense Karpaten - winterreis - vakantie - Christoffel Travel

Sneeuwwandelreis in de Roemeense Karpaten

• Geniet van de pure schoonheid van de Karpaten in de winter

Ontdek de winterse schoonheid van de Karpaten! Onderweg ontmoet u de lokale bevolking, geniet u van het berglandschap en ziet u de sporen van de lokale fauna, zoals pootafdrukken van wolven of beren in de sneeuw.

9 dagen | v.a. € 2959,- p.p.

Bekijk reis »

ONZE BEOORDELINGEN

Patricia Gerrits
Patricia Gerrits
2024-02-28
Wij hebben met ons gezin een fantastische reis gemaakt naar het mooie Fins Lapland. Alles was perfect geregeld door Christoffel Travel. Super locatie en geweldige activiteiten. Noami heel erg bedankt!!
Demi Schreur
Demi Schreur
2024-02-26
Ik heb een super mooie reis naar Lapland het magische Inari geboekt bij Christoffel Travel, Ik ben goed geholpen en alles was duidelijk! Zeker een aanrader om hier je reis te boeken!
Sander van Hulsenbeek
Sander van Hulsenbeek
2024-02-24
Wij hadden een heerlijke week in "Luxe Zweden." Met veel sneeuw en zon. Stockholm is prachtig in de sneeuw, heerlijk eten in Downtown Camper en Kajsas Fisk. Prachtige Wasa Museum, en overal taartjes-winkels. Per trein naar het Noorden. Tree Hotel en Arctic Bath zijn beide 'belevenis' hotels. Tussen de besneeuwde bomen en in de Jacuzzi met sneeuw en Chardonnay. Tot slot het IceHotel bij Kiruna, in diepe sneeuw. En op eigen initiatief een Wilderness- en een Nacht Safari op scooters. Aanrader, deze reis!
bastiaan Kemp
bastiaan Kemp
2024-02-22
Christoffel Travel heeft voor ons een prachtige reis samengesteld voor Fins Lapland. Met leuke accomodaties, transfers en leuke excursies! Snel, op maat en boven verwachting wij zijn net terug maar komen zeker weer langs bij een nieuwe reis!
Caroline Hendriks
Caroline Hendriks
2024-02-19
In januari contact opgenomen via de website, een maand later zaten we in Fins Lapland! Naomi heeft erg snel een geweldige last minute reis in elkaar gezet. Enorm genoten tijdens onze 5-daagse reis. Leuke excursies, mooi hotel met super vriendelijk personeel en heerlijk eten. Wij hebben genoten!
Saroja Ganeshie
Saroja Ganeshie
2024-02-19
Heerlijk genoten tijdens mijn reis met Christoffel Travel naar Lapland. Super goed contact gehad met Naomi, zij heeft een geweldige reis samengesteld op de korte termijn voor 5 dagen. Ondanks dat het zo kort dag was is het gelukt om de laatste week van januari te boeken voor een prachtige reis in februari. Zoveel gezien en gedaan in 5 dagen in Jutuua, Lapland: een sneeuwscooter tour, een sneeuwwandeling in de natuur, een husky tour, een rendieren boerderij bezocht, op zoek naar het noorderlicht en een Finse sauna met een geweldig uitzicht over de rivier. Deze reis is zeker voor herhaling vatbaar; alleen of met anderen. Bedankt!
Misha Hoogendoorn
Misha Hoogendoorn
2024-02-12
Wat hebben we genoten van onze reis naar Noors Lapland! 😊 Het was heel erg koud, vooral in Camp Tamok kon het makkelijk -22 worden maar het was de kou absoluut waard. We hebben hele mooie activiteiten gedaan, we vonden de sneeuwscooter tocht & huskytocht het leukst! Verder was het echt prachtig & hebben we heel licht het Noorderlicht gezien. Kortom we hebben een zeer bijzondere reis meegemaakt die we niet snel zullen vergeten 😊❄️💙
Thomas Blokker
Thomas Blokker
2024-01-20
Op de vakantiebeurs Christoffel Travel gesproken en later met Naomi een 9 daagse reis rond kerst en Oud en Nieuw naar Zweeds en Noors Lapland besproken. Het was een geweldige ervaring. Met kraakhelder koud winterweer in Zweden een tocht gemaakt met sneeuwschoenen, geslapen in een ijshotel, door naar Noorwegen tochten gemaakt met sneeuwscooters en huskies met als kers op de taart heel goed het noorderlicht kunnen zien in Camp Tamok! Het was fantastisch.
Vera
Vera
2024-01-11
Begin december een reis geboekt via Christoffel Travel naar Noors Lapland van 8 dagen. Op zeer korte termijn heeft Naomi een prachtige reis voor ons samen kunnen stellen. Zeer vriendelijk en klantgericht. De reis was perfect geregeld. Fijne hotels op loopafstand van de excursies/ophaalplaatsen, ontzettend leuke excursies, zoals een husky sledetocht, sneeuwschoen wandeling, een aurora dinner cruise en als kers op taart; snorkelen met orka's. Memorabele reis om nooit te vergeten.
Maak kennis met ons

Als levenslange reizigers hebben we de hele wereld afgespeurd op zoek naar het nieuwe, het oude en het buitengewone om baanbrekende reizen en een inspirerend portfolio van bestemmingen te creëren voor het noorden en oosten van Europa.

Christoffel Travel is gebouwd op het idee om once-in-a-lifetime reiservaringen te creëren voor reizigers, die Noord-Europa en Oost-Europa willen verkennen.

Inspiratie voor Roemenië