Alta Borealis

Duur

5 dagen

Vanaf

1659,-

4.7/5
4.7 van 5

Deze wintervakantie vol actie biedt een fantastische kennismaking met Finnmark, de noordelijkste en dunst bevolkte provincie van Noorwegen, die doordrenkt is van de Sami-cultuur. Bossen, bergen en fjorden kenmerken het landschap, dat bij uitstek geschikt is voor avontuur in de buitenlucht en het gebied kan bogen op een indrukwekkend aantal waarnemingen van het Noorderlicht.

''Alta staat bekend als de “Stad van het Noorderlicht” omdat het een indrukwekkend hoog aantal heldere winternachten heeft en daarom een goede plek is om het Noorderlicht te bekijken tijdens een vakantie naar Noorwegen!'

Reisprogramma

Alta - Noors Lapland - Christoffel Travel

Vandaag begint uw avontuur in Alta! U wordt opgehaald op de luchthaven van Alta en naar uw hotel gebracht. Geniet van de rest van uw vrije dag in Alta. Verblijf in een 3-sterrenhotel in Alta.

Lapland - huskysafari - Christoffel Travel

Na het ontbijt in uw hotel wordt u opgehaald voor uw huskysafari! Geniet vandaag van de snelheid en het besneeuwde landschap tijdens een huskysledetocht.

De gids geeft u eerst rij- en veiligheidsinstructies en brengt u dan naar de sleeën. Een bestuurt de slee en een ander is passagier. U kunt halverwege van bestuurder wisselen. U slingert door het besneeuwde landschappen en geniet van de mooie rit. 

’s Avonds is uw volgende avontuur een jacht op het Noorderlicht. Een minibus brengt u naar een gebied zonder lichtvervuiling, zodat u optimale kansen heeft om de prachtige Aurora Borealis te zien. 

IJsvissen Lapland - Christoffel Travel

Ontbijt in het hotel. Vandaag trekt u sneeuwschoenen aan en wandelt u naar een bevroren meer, waar u zult proberen uw eigen Arctic Char te vangen voor de lunch. De tocht naar het wilderniskamp voert u door prachtige en rustige dennenbossen omringd door hoge bergen. Bij het meer zal er vuur gemaakt worden in een lavvu en wordt er gewacht tot de vis bijt. 

sneeuwscootertocht - Alta - Noors Lapland - Christoffel Travel

Geniet van het ontbijt in het hotel en bereid u voor op een nieuwe avontuurlijke dag. Bereid u voor op een adrenalinekick – vandaag maakt u een sneeuwscooterexcursie op het bergplateau van Finnmarksvidda. Hier ontdekt u de verschillende schoonheid van de Arctische natuur en ervaart u de systematische lichtveranderingen. Tijdens de tour zullen er enkele stops zijn om foto’s te maken van het majestueuze landschap en uw gids zal graag zijn kennis over de geschiedenis van het gebied met u delen. U krijgt warme dranken en snacks aangeboden.

Winters Alta - Noors Lapland - Christoffel Travel

Na het ontbijt in het hotel komt er een einde aan deze spannende vakantie. U wordt van het hotel teruggebracht naar de luchthaven volgens uw vluchtschema.

Accommodatie

hotel Alta - Noorwegen - Christoffel Travel

Kom tot rust in het hart van Alta, een sereen Arctisch toevluchtsoord dat Scandinavische charme combineert met modern comfort en u een onvergetelijke ervaring biedt in de betoverende landschappen van Noord-Noorwegen.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1659,- per persoon (o.b.v. 2 personen). 

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in een goed verzorgd hotel 
 • Iedere dag ontbijt
 • Transfer van/naar luchthaven
 • Huskysledetocht (3 uur)
 • Noorderlicht excursie (6 uur)
 • Sneeuwschoenwandeling & ijsvissen (4,5 uur)
 • Sneeuwscootersafari (5 uur)
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten *
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon
* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.
 

Vakantie in Noorwegen met Christoffel Travel

De gepubliceerde Noorwegen reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Noorwegen reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Noorwegen. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Alta

2 Huskysledetocht & spot het Noorderlicht

3 Sneeuwschoenwandeling & ijsvissen

4 Sneeuwscootertocht

5 Vertrek vanuit Alta

Kathedraal van het Noorderlicht - Alta - Christoffel Travel

Alta Borealis

De eerste wetenschappelijke waarnemingen van het noorderlicht zijn gedaan in Alta. Alta is daarbij met zijn droge klimaat, één van de beste plekken om het noorderlicht te zien. In 1899 werd ’s werelds eerste noorderlichtobservatorium gebouwd op de berg Haldde. Niet voor niets mag Alta zich de Stad van het Noorderlicht noemen.