Arctic avontuur

Duur

6 dagen

Vanaf

2189,-

4.6/5
4.6 van 5

Ga mee op een avontuur dat u naar afgelegen gebieden langs de geweldige kustlijn en naar het meest noordelijke deel van Noorwegen brengt. De gehele duur van deze reis wordt doorgebracht boven de poolcirkel, waardoor uw kansen op het zien van de Aurora Borealis toenemen. Bezoek de Russische grens, probeer de Husky-safari, proef het Sami-leven en ga mee met de noorderlichtsafari. Ook slaapt u een nacht in een bijzonder hotel, namelijk in het sneeuwhotel van Kirkenes! 

''De Noordkaap is een plek die elke authentieke reiziger moet bezoeken.''

Reisprogramma

Vandaag start uw reis naar Tromsø! Bij aankomst kunt u genieten van de spectaculaire panoramische uitzichten over Tromsø en de omliggende eilanden, fjorden en bergen. Tromsø is gelegen in het hart van de noorderlichtzone, bekend als Auroa Borealis, en behoort daarom tot één van de beste plaatsen op aarde om dit mysterieuze fenomeen te ervaren. 

Na het ontbijt heeft u een vrije dag. U gaat de Arctische hoofdstad zelf ontdekken. Tromsø, dat vaak de “poort naar de Noordpool” wordt genoemd, is de meest noordelijke universiteitsstad van Noorwegen en de ideale plek om te genieten van winterse activiteiten, zoals hondensleeën en sneeuwschoenwandelen.  

In de avond vertrekt u op een noorderlichtsafari. Tijdens deze excursie zal uw gids zijn uiterste best doen om de beste noorderlichtshow te vinden en als u op rijafstand bent, stopt u bij een traditionele lavvu waar u marshmallows kunt roosteren en kunt genieten van de besneeuwde omgeving.

U heeft nog een dag in Tromsø voordat u incheckt voor uw volgende avontuur – de Hurtigruten. Geniet van een prachtige cruise langs de spectaculaire Noorse kustlijn. Tijdens de reis naar Kirkenes bezoekt u afgelegen nederzettingen die afhankelijk zijn van de Hurtigruten schepen om contact te houden met de rest van Noorwegen. 

Na een korte stop in Hammerfest gaat uw reis verder naar Honningsvåg. Het landschap van Honningsvåg, de meest noordelijke stad van het vasteland, is heel bijzonder, met nauwelijks bomen of struiken. Zo ver in het noorden zijn de winters lang en valt er veel sneeuw, dus bereidt u voor op fantastische winterse landschappen en activiteiten. 

Voel de sneeuw knisperen onder uw sneeuwschoenen als u over de vlaktes wandelt. Misschien kunt u zelfs ijsvissen, een geliefde wintertraditie in het hoge noorden. Proef de plaatselijke delicatesse, koningskrab, die in de wateren rond Honningsvåg wordt gevangen en het hele jaar door wordt geserveerd. Bewonder plaatselijke kunst in de kunstgalerie Once Upon a Dream en mis de Honningsvågkerk niet. Dit is het oudste gebouw in de omgeving, dat dateert uit 1885.

Het hoogtepunt van elke reis naar Honningsvåg is een bezoek aan de Noordkaap. Dit is een van de noordelijkste punten van het Europese vasteland, en omdat u er in de winter bent, kunt u er per sneeuwscooter komen. De kaap is gemarkeerd met een beroemd wereldbolmonument, dat vraagt om een selfie of twee… of vijf. Als u klaar bent, gaat u naar de Noordkaapzaal om u op te warmen en leert u meer over het leven op de Noordpool aan de hand van een korte film en verschillende tentoonstellingen. 

Ga verder aan boord tot u Kirkenes bereikt, op slechts 10 km van de Russische grens.

koningskrab - Noorwegen - winter - Christoffel Travel

Ontbijt aan boord van Hurtigruten. Terwijl u ontbijt, vaart het schip verder naar het oosten langs het schiereiland Varanger, langs Båtsfjord en Vardø. Aan het einde van de ochtend komt u aan in Kirkenes. 

In de middag wordt u opgewacht door een visser, u wordt voorzien van warme kleding, laarzen en wanten voordat u op pad gaat om een dag lang koningskrabben te vangen. De grote vangst, de koningskrab, wordt als lunch geserveerd bij een van de vissers thuis. De duur van de tocht is vier uur. Na de tour wordt u opgewacht en naar het Kirkenes sneeuwhotel gebracht.

Vertrek - Christoffel Travel

Geniet van uw laatste ochtend in de stad Kirkenes. In de loop van de middag vertrekt uw vlucht van Noorwegen terug naar huis. Helaas zit deze prachtige reis erop. De herinneringen en de prachtige foto’s zullen nog lang bij u blijven!

Accommodaties

Welkom in Winterwonderland! De unieke kamers zijn uitgehouwen door meester-ijsbeeldhouwers van over de hele wereld. Met een constante temperatuur van – 4° staat u een koude en magische nacht te wachten. Geniet van een onvergetelijk diner en een slaapmutsje in de Ice bar. Slaap veilig en warm in de thermische slaapzakken, in volledige arctische stilte. 

Aan de waterkant in het centrum van Tromsø ligt dit bijzondere hotel. Door de innovatieve architectuur wordt het water weerspiegelt in aan de buitenkant van het gebouw. Vanaf het hotel is het mogelijk om het Noorderlicht, middernachtzon en het culturele leven van Tromsø te ontdekken.

Het hotel beschikt over een zeer goed restaurant, waar meesterkok Marcus Samuelsson in samenwerking met het hotel een eigentijds foodconcept heeft samengesteld. In de namiddag kunt u genieten van verfrissende drankjes in de skybar. Dit is de enige skybar in Tromsø en vanaf hier heeft u een fantastisch uitzicht over de stad onder het genot van een drankje en goede muziek.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 2189,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels 
 • Iedere dag ontbijt
 • Twee nachten aan boord van Hurtigruten inclusief ontbijt en diner 
 • Noorderlichtsafari 
 • Excursie naar de Noordkaap
 • Koningskrab safari
 • Lokale belastingen over verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Vakantie in Noorwegen met Christoffel Travel

De gepubliceerde Noorwegen reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Noorwegen reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Noorwegen. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Tromsø

2 Noorderlicht & Traditionle Lavvu

3 Tromsø & vertrek Hurtigruten

4 Naar de Noordkaap

5 Kirkenes, koningskrab & sneeuwhotel

6 Vertrek vanuit Kirkenes

Arctic avontuur

Tromsø is de grootste stad van Noord-Noorwegen en ligt op bijna 70 graden noorderbreedte, tussen de fjorden, bergtoppen en eilanden. Het is het ideale startpunt voor uw noordpoolavontuur. De stad ligt in het midden van het noorderlichtovaal, het gebied waar u de grootste kans heeft om het noorderlicht te zien!