Bulgaarse tuinen, bloemen & tradities

Duur

8 dagen

Vanaf

919,-

4.5/5
4.5 van 5

Deze reis, ‘Bulgaarse Tuinen, Bloemen en Tradities’, kan op elk moment van het seizoen worden aangeboden. De reis belicht de botanische tuinen en historische locaties in Bulgarije, te beginnen in Sofia en met bezoeken aan de UNESCO plaatsen van Plovdiv en Nesebur. U wordt getrakteerd op proeverijen van lavendel, rozenproducten en lokale wijnen, terwijl u meer te weten komt over de verschillende plantensoorten die in elke botanische locatie te vinden zijn.

''Bulgarije is één van de grootste producenten van rozenolie ter wereld en een land dat al eeuwenlang nauw verbonden is met de prachtige bloem. De Rozenvallei is het gebied waar de grootste rozenplantages zich bevinden''

Reisprogramma

Sofia - rondreis Bulgarije - Christoffel Travel

Vandaag start de reis naar Bulgarije. U heeft een privé-aankomsttransfer op de luchthaven van Sofia.

In de middag heeft u een panoramische tour van Sofia – de hoofdstad van Bulgarije, die keizer Constantijn de Grote ooit “Mijn Rome” noemde. De stad ligt in het centrum van het Balkanschiereiland, halverwege tussen de Zwarte Zee en de Adriatische Zee, en het dichtst bij de Egeïsche Zee. De stad is omringd door bergen aan alle kanten en is een gebied van menselijke bewoning sinds ten minste 7000 voor Christus, waarschijnlijk vanwege de overvloed aan minerale en thermale bronnen.

U bezoekt de Alexander Nevski Memorial Cathedral, St. Sofia 6e eeuwse basiliek, het Parlement Square, het Nationaal Theater en de oude stadstuin, het presidentschap, St. George Rotunda (4e eeuw, het oudste gebouw bewaard gebleven in Sofia) en het voormalige Koninklijk Paleis.

U dineert met een foklore optreden en overnacht in een centraal gelegen hotel in Sofia.

Plovdiv - rondreis Bulgarije - Christoffel Travel

Na het ontbijt wordt uw huurauto bij uw hotel afgeleverd.  Verder naar Plovdiv – de tweede grootste Bulgaarse stad, ooit hoofdstad van Filips de 2e van Macedonië, de vader van Alexander de Grote. Plovdiv is in 2019 Culturele Hoofdstad van Europa geweest en wordt beschouwd als de oudste ononderbroken bewoonde stad van Europa.

Onderweg kunt u stoppen bij Borika dorp voor een bezoek aan een van de nieuwste botanische tuinen in Bulgarije met meer dan 300 plantensoorten, waar de oprichter van de tuin u de plek zal laten zien en u het verhaal van het ontstaan zal vertellen.

Bij aankomst in Plovdiv krijgt u een privétour met een lokale gids om de oude stad Plovdiv te bezoeken – een architectuurreservaat, bekroond met de gouden medaille van de UNESCO. Langs de langste voetgangersstraat ter wereld, ziet u overblijfselen van het Romeinse forum, het stadion, het antieke theater, enz.     

Kazanlak - rondreis Bulgarije - Christoffel Travel

Vertrek noordwaarts naar Skobelevo, waar u een bezoek brengt aan de Damascena distilleerderij voor rozen- en lavendelproducten. Bezoek en proef de rozenjam, rozenhoning en rozenlikeur.

U rijdt parallel met het Balkangebergte naar Kazanluk – het centrum van de Rozenvallei, ook bekend als de Vallei van de Thracische koningen. Ontmoeting met uw lokale gids, rondleiding door Kazanluk met bezoek aan de Thracische graftombe van Kazanluk.

Vakantie Bulgarije - Christoffel Travel

Als u belangstelling hebt, kunt u ’s morgens een bezoek brengen aan het Rozenmuseum, met een reproductie van een depot voor rozenolie en van het eerste laboratorium voor onderzoek van rozenolie dat in 1907 werd opgericht. Een ander opmerkelijk object in de tentoonstelling van het museum is een vat met rozenolie dat in 1947 voor het laatst werd gebruikt, maar waar de rozengeur nog steeds uit komt. Ooit werd 75% van alle rozenolie in de wereld in deze regio geproduceerd. Tegenwoordig behoort Bulgarije tot de vier grootste producenten van rozenolie ter wereld. 

Ga verder naar Nesebur UNESCO stad, gelegen op een klein schiereiland. Vrije tijd.

U gaat parallel aan de zee naar Varna – de grootste Bulgaarse stad aan de Zwarte Zeekust. Varna was al bewoond voordat de Grieken er de kolonie Odessos vestigden rond 580 v. Chr. Later, onder de Romeinen en hun opvolgers, de Slaven, werd Varna een belangrijke havenstad die handel dreef met Constantinopel, Venetië en Dubrovnik.

Aankomst in Varna, check in bij uw hotel en overnacht hier. 

Vakantie Bulgarije - Christoffel Travel

Vandaag bezoekt u Balchik – de Witte Stad, zo genoemd vanwege de overwegend witte kleur van de kalkrotsen. ’s Ochtends bezoek aan de botanische universiteitstuin en het kleine zomerpaleis van de Roemeense koningin Maria. De aantrekkelijke villa heeft de ongebruikelijke toevoeging van een minaret.

De tuinen zijn de “woonplaats” van zo’n 3000 plantensoorten, waarvan alleen de cactussen er al meer dan 250 zijn, en daarmee de op één na belangrijkste collectie van Europa (na die in Monaco). De tuinen liggen op een steile helling en dalen in zes terrassen af naar zee – naar verluidt één voor elk van de kinderen van de koningin. Er zijn meer dan drieduizend variëteiten van struiken, rozen en bloemen, te midden van beekjes, watervallen en ornamentale kanalen.

Na de middag terug naar uw hotel. 

Mogelijk bezoek aan het paleis van Evksinograd. Het complex ligt op slechts 8 km van Varna, aan de kust en is de oudste zomerresidentie van de Bulgaarse koningen sinds de 19de eeuw. Het park bestaat uit twee delen, bekend als de Franse tuin en de Engelse tuin. Het park herbergt meer dan 310 plantensoorten uit Azië, Zuid-Amerika, Noord-Afrika en Zuid-Frankrijk, naar verluidt geselecteerd door koning Ferdinand zelf, en beslaat een oppervlakte van meer dan 550 decares. U kunt er steegjes met kleurrijke bloemen bewonderen, een meertje met waterlelies, er is een serre en een wijnmakerij. Net onder het hoofdterras van het paleis ziet u het centrale fronton van het dak van het Franse kasteel van Saint Cloud ( 18e eeuw ) met het Franse koninklijke wapen. Het is in 1891 stuk voor stuk in een wagon op de Orient Express naar hier gebracht. Een andere belangrijke halte is de zonnewijzer – een geschenk van Koningin Victoria aan Kind Ferdinand. 

Ga verder naar Centraal Bulgarije. Onze volgende halte is Veliko Tarnovo – de Middeleeuwse hoofdstad van Bulgarije, schilderachtig gelegen op 4 heuvels boven de Yantra rivier.

Bezoek aan Tsarevets Royal Hill met het fort, Baldwin toren (de leider van de 4e kruistocht, die hier gevangen werd gehouden) en Patriarh`s complex.

Wandeling door de oude stad van Veliko Tarnovo met Samovodska Charshia – de straat van traditionele ambachten – pottenbakker, ambachtelijke snijder, koperslager, houtsnijder, banketbakker, wever, atelier van iconenschilders, fotograaf, café, een werkplaats waar kadaif (een klassiek gebakje uit het Midden-Oosten) wordt gemaakt, en een bakkerij – alles in de stijl van de eerste decennia van de 20e eeuw. Wijnproeverij.

Vrije tijd in Veliko Tarnovo voor onafhankelijke ontdekkingen.

Vertrek naar Sofia met vrije tijd voor de lunch en voortzetting van de rondleiding door de stad, incl. een bezoek aan de kleine botanische tuin.

Check in in uw hotel en vrije tijd om te ontspannen. U heeft in de avond een afscheidsdiner. 

Sofia - rondreis Bulgarije - Christoffel Travel

Geniet van uw laatste ochtend in de stad Sofia. In de loop van de middag vertrekt uw vlucht van Bulgarije terug naar huis.

Accommodaties

Plovdiv hotel - Christoffel Travel

Een plek waar u niet alleen slaapt, maar ook leeft met de Plovdiv sfeer. Het hotel is centraal gelegen in Plovdiv en biedt kleurrijk ingerichte kamers op slechts 50 m van de Grote Markt en op 150 m van het Romeinse theater van Plovdiv.

Sofia hotel - Christoffel TravelEen authentiek gerestaureerd huis uit 1911, dat de aristocratische architectuur geest van Sofia heeft behouden. De stijl van het huis is opmerkelijk in de manier waarop het de visie van het 20e eeuwse tijdperk combineert met alle noodzakelijke voorzieningen van een modern hotel. De capaciteit van slechts tien kamers stelt het personeel in staat om individuele aandacht te besteden aan elke gast en hem zich thuis te laten voelen.

Kazanluk hotel - Christoffel TravelEen centraal gelegen hotel, slechts op 100 m van het centrum van Kazanlak en biedt een eigen restaurant met internationale gerechten en een terras in de tuin, en een elegante lobbybar. 

Tegen een toeslag kunt u gebruikmaken van de hot tub, het stoombad, de sauna, het solarium en de massagebehandelingen van het hotel. 

Varna hotel - Christoffel TravelHet hotel is gelegen in het hart van Varna, dicht bij één van de mooiste kathedralen van het Balkanschiereiland, de “Maria Hemelvaart” – het symbool van Varna. Het hotel is gevestigd in een 100 jaar oud gerenoveerd gebouw en ligt dicht bij de autovrije winkelstraat, het Opera House en het theater van Varna. 

 

Veliko Tarnovo hotel - Christoffel TravelHet hotel heeft een ideale ligging in een rustige straat, in het centrale deel van de stad Veliko Tarnovo. De authentieke bouwstijl van het hotel wordt gecombineerd met een modern en interessant interieur.

Het elegante restaurant ligt in de tuin. Er worden drankjes en specialiteiten geserveerd die zelfs de meest veeleisende gasten tevreden zullen stellen. De stijlvolle en comfortabele sfeer zullen voor onvergetelijke momenten zorgen.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 919,- per persoon (o.b.v. 2 personen). 

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels 
 • Iedere dag ontbijt
 • Diner met folklorevoorstelling in Sofia
 • Privé aankomst transfer luchthaven Sofia
 • 6 dagen huurauto, aflever- en inleverkosten
 • Lokale privé gidsen: Sofia, Plovdiv, Veliko Tarnovo, Kazanluk
 • Wijnproeverij in Veliko Tarnovo
 • Bezoek aan en proeven van rozenproducten in de distilleerderij Damascena
 • Entree Etnografisch museum in Plovdiv
 • Entree Tsarevets koninklijke heuvel met het fort – Veliko Tarnovo
 • Toeristisch informatiepakket 

Exclusief:

 • Internationale vluchten *
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon

* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.

Vakantie in Bulgarije met Christoffel Travel

De gepubliceerde Bulgarije reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Bulgarije reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Bulgarije. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Sofia

2 Sofia – Plovdiv 

3 Plovdiv – Skobelevo – Kazanluk

4 Kazanluk – Nessebar – Varna / Kabakum

5 Varna – Balchik – Varna

6 Varna – Evksinograd – Varna – Veliko Tarnovo

7 Veliko Tarnovo – Sofia

8 Vertrek vanuit Sofia

Bulgaarse tuinen, bloemen & tradities

Het Balchik paleis is een  prachtig paleis gebouwd aan de Zwarte Zeekust, op een heuvel, omgeven door een prachtige botanische tuin met zeldzame soorten, geheime doorgangen en steegjes, verborgen bronnen, watervallen.