Georgië & Armenië Compleet

Duur

21 dagen

Vanaf

2399,-

4.7/5
4.7 van 5

Ontdek de schatten van twee Kaukasische republieken tijdens deze prachtige rondreis, van de mondaine boulevards van Jerevan tot de kronkelende steegjes van de oude binnenstad van Tbilisi. Reis langs torenhoge bergketens en door  valleien waar de overblijfselen van het vroege christendom over het tijdloze landschap waken. Proef heerlijke Georgische wijnen en ontdek een fascinerende sociale geschiedenis van meer dan 2000 jaar, van de vroege heidense aanbidders tot de Sovjetleiders van de 20e eeuw.

''Trek door de eeuwenoude steden en prachtige bergvalleien van Armenië en Georgië, die millennia lang doorkruist werden door historische handelsroutes.''

Reisprogramma

Tbilisi - Georgie - Christoffel Travel

Uw bijzondere reis naar Georgië begint vandaag! Bij aankomst op de luchthaven van Tbilisi wordt u opgehaald door onze chauffeur. Onze chauffeur brengt u naar uw hotel, dat gelegen is in het centrum van de stad. De dag van aankomst heeft u ter vrije besteding.

Tbilisi - oude stad - Georgie - Christoffel Travel

Na het ontbijt in het hotel begint de verkenning van de hoofdstad van Georgië – Tbilisi. Begin bij het Narikala fort dat u kunt bereiken met een kabelbaan. Het Narikala fort dateert uit de 4e eeuw na Christus en heeft een schitterende ligging met een prachtig panoramisch uitzicht over de stad Tbilisi.

Wandel naar beneden naar Legvtakhevi – een prachtige plek met een waterval. Maak een wandeling in het park bij de zwavelbadhuizen, bekend om hun geneeskrachtige werking, Shardeni straat en zijn buurt en Meidan plein met zijn terrasjes, galeries en souvenirwinkels.

Ga ’s avonds naar de Mtatsminda kabelbaan en rijd naar het Mtatsminda park en maak een ontspannende wandeling in het park. Morgenochtend krijgt u uw huurauto bij uw hotel, een Jeep Renegade!

Sighnaghi - rondreis Georgië - Christoffel Travel

Na het ontbijt krijgt u uw huurauto. Bezoek vandaag Bodbe – een kloostercomplex in de buurt van de stad Sighnaghi. Bodbe klooster werd gebouwd in de 9e eeuw en werd aanzienlijk gerenoveerd in de 17e eeuw. Het klooster functioneert nu als een van de belangrijkste bedevaartsoorden in Georgië. De relikwieën van de vrouwelijke evangelist St. Nino rusten in Bodbe.

Hierna rijdt u richting Sighnaghi – een oude stad die ook wel “Stad van de Liefde” wordt genoemd en wordt omringd door een prachtige verdedigingsmuur uit de 18e eeuw. Dankzij de bijzondere en unieke architectuur en de natuurlijke ligging is Sighnaghi een van de mooiste stadjes in Georgië. Het is 790 meter boven de zeespiegel gebouwd en kijkt uit over het schilderachtige landschap van de Alazani-vallei en het Kaukasus-gebergte.

In de namiddag gaat u bier proeven. Het kleine proeflokaal en de uitgestrekte biertuin serveren ambachtelijke bieren in boerderijstijl die ter plekke worden gebrouwen. U overnacht vanavond in een uniek plattelandshotel.

wijn-georgie-vakantie-christoffel-travel

Rijd na het ontbijt naar het dorp Shilda en bezoek de Chubini wijnkelder aan de voet van het Kaukasusgebergte, met een spectaculair panoramisch uitzicht. Proef 2 soorten wijn die worden gefermenteerd in Qvevri (grote kleivaten die in de grond worden begraven), een traditie die 8000 jaar oud is. Gasten worden persoonlijk ontvangen door de eigenaar, die een introductie geeft over de geschiedenis van Georgische wijnproductie, lokale druiven en wijnbouw.

Na de proeverij gaat u verder naar Telavi. Maak een wandeling in de oude stad Telavi, bezoek het Telavi theater en de 800 jaar oude plataan.

Maak een wandeling in Nadikvari Park. dit park ligt in het oostelijke deel van de stad, op een heuvel. Het is een cultuur- en recreatiepark en een van de beste plekken in de stad om tot rust te komen. De tuin heeft prachtige gazons, wandelpaden, bankjes, een fontein, een amfitheater en kinderattracties. De goed onderhouden ruimte, enorme bomen, bloementuinen en het geweldige uitzicht over de stad, de Alazani Vallei en de Kaukasus creëren een prachtige ruimte voor vermaak en ontspanning met familie of vrienden en trekken veel mensen aan.

Ananuri - Georgië - vakantie - Christoffel Travel

Vandaag staat er weer een mooie route op het programma!

De Kvetera kerk is een Georgisch-orthodoxe kerk in de historische vestingstad Kvetera in Kakheti. De kerk van Kvetera werd gebouwd in het begin van de 10e eeuw. Het is een relatief kleine kerk en lijkt op de Georgische kruiskoepelarchitectuur.

Rijd naar het Ananuri fort 14-17e eeuw. Het complex bestaat uit forten en woongebouwen van de Aragvi hertogen. Het doel van het monument was om de handelsroute te controleren en het land te bewaken vanuit het noorden.

Vervolg uw route en neem een pauze bij het Gudauri-uitkijkpunt, een cilindervormig monument met een adembenemend uitzicht over Devil’s Valley en het Kaukasusgebergte. Vanuit het stadje Stepantsminda – waar ook het hotel voor vannacht staat – is het een korte rit met de auto naar de iconische Gergeti Trinity Church dat op de flanken van Mount Kazbek ligt. Als het helder is, heeft u schitterend zicht op de 5047 meter hoge top van de Kazbek. Hier kunt u een mooie wandeling maken.

U overnacht de komende twee nachten in een klein hotel in Kazbegi.

Gergeti Trinity Church - Georgie - Christoffel Travel

Maak vandaag de wandeling naar de prachtige kerk. De tocht begint bij een kleine waterbron bij de begraafplaats aan het einde van het dorp. Het eerste deel van het pad loopt door een schaduwrijk bosgebied en opent zich plotseling bij een groot veld met een schilderachtig uitzichtpunt. Loop verder naar de kerk voor een nog mooier uitzicht op Stepantsminda en Mt. Kazbegi (bij goed weer is het mogelijk om de top te zien). Verken de kerk en begin aan de andere kant van de heuvel bergafwaarts te lopen over het rotsachtige pad.

Na u wandeling kunt u Dariali Monastic Complex bezoeken. Dit complex is prachtig genesteld in Dariali Gorge, tussen de hoge bergen van de Grote Kaukasus, op slechts 10 km van het administratieve centrum van de regio Khevi – stadje Stepantsminda.

Of maak nog een wandeling vandaag! U kunt naar de watervallen van Gveleti lopen. U moet eerst door de adembenemende Dariali-kloof rijden, vanwaar een korte, ontspannen wandeling over een smal voetpad naar de watervallen van Gveleti leidt.

Uplistsikhe - Georgie - Christoffel Travel

U begint de dag met een bezoek aan de grotstad Uplistiskhe, gelegen ten zuidoosten van de stad Gori, op de linkeroever van de rivier Mtkvari. Uplistsikhe is één van de oudste grotnederzettingen in Georgië, die teruggaat tot het 2e millennium voor Christus. Tegenwoordig verbaast de plaats nog steeds bezoekers met haar prachtige grotten die in de kliffen zijn uitgehouwen, haar buitengewone ligging en charmante uitzichten. Maak een wandeling door de smalle straatjes uitgehouwen in de zandstenen rotsen. Verken de grotten, bezoek verschillende heidense tempels, het koningspaleis, de apotheek en een antiek theater.

Rijd na uw bezoek door naar  Ateni Sioni Tempe. Het beroemde middeleeuwse bouwwerk werd gebouwd in de 7e eeuw. De architectuur van de Ateni Sioni Tempel is eenvoudig maar mooi, aan de buitenkant versierd met een veelheid aan gegraveerde stenen ornamenten, terwijl de binnenmuren bedekt zijn met prachtige oude muurschilderingen die dateren uit ten minste de 11e eeuw.

Katskhi pilaar - Georgie - Christoffel Travel

Vandaag rijdt u richting Kutaisi, onderweg ziet u twee prachtige bezienswaardigheden. 

Klooster Mghvimevi – een belangrijk monument uit de 13e eeuw in de kloof van de rivier Kvirili, vlakbij het dorp Mghvimevi, gemeente Chiatura, in de regio Imereti.

Het klooster bevindt zich in een rotsgrot op de rechteroever van de rivier Kvirila. Deze rots wordt gevolgd door een pad dat het kloosterterrein doorkruist en horizontaal in de rots is uitgehakt. Dit pad eindigt bij de hoofdgrot, bij de ingang waarvan een grote en een kleine kerk zijn gebouwd, terwijl het in het verleden doorliep naar het westen en een speciale ingang was naar de rijen grotten.

De Katskhi pilaar, een natuurlijke kalkstenen monoliet van 40 meter hoog in de buurt van Chiatura. De rots, met zichtbare kerkruïnes op een topoppervlak van ongeveer 150 m2, wordt door de plaatselijke bevolking vereerd als de Pijler des Levens en een symbool van het Ware Kruis, en is omgeven door legendes. Het onderzoek heeft uitgewezen dat de ruïnes van een vroegmiddeleeuwse kluizenaarswoning uit de 9e of 10e eeuw zijn. Religieuze activiteiten in verband met de pilaar werden in de jaren 1990 nieuw leven ingeblazen en het kloostergebouw was in 2009 gerestaureerd.

U overnacht in een centraal gelegen hotel in Kutaisi. 

Okatse Canyon - Georgië rondreis - Christoffel Travel

We hebben een verrassing voor de liefhebbers van extreme sporten. Geniet van het eerste hangende pad genaamd Okatse Canyon (50 km / 1 u) en heb het gevoel alsof u 2 á 3 uur in de lucht loopt. Een spannende 700 meter lange loopbrug steekt uit vanaf de rand van deze 100 meter diepe kloof en culmineert in een uitkijkplatform dat precies in het midden hangt. Het voetpad loopt door de historische bossen van Dadiani, een hele mooie ervaring.

Na het bezoek reist u verder naar Mestia via Tsalenjikha en de Enguri Dam. U rijdt naar het Kaukasusgebergte, onderweg stopt u in de buurt van de Enguri Dam, momenteel de op één na grootste boogdam ter wereld – 271,5 m hoog.

De hele regio van Mestia staat bekend om zijn unieke architectuur, fascinerende natuur en ruige landschappen. Hier zult u de komende nachten ook verblijven.

Shdugra waterval - Georgië rondreis - Christoffel Travel

Wandeling vandaag naar de Shdugra waterval!
Wandelroute: 8 km, 2,5 uur, matig;

De route begint bij het “Hikers Cafe” – een kleine houten hut aan de rechteroever van de Dolra rivier.

Kort na de hut gaat de weg een prachtig dennenbos in en verandert in een aangenaam wandelpad. Het leidt je uiteindelijk naar de brede houten brug. Aan de overkant ligt de Georgische grenspost.

Achter het kamp klimt het pad weer door het bos. Aan het einde is de afslag naar de Shdughra waterval.

Als je je avontuurlijker voelt, kun je verder omhoog wandelen om de Ushba gletsjer te bereiken, hoewel dit een moeilijke tocht is over een onbeschut pad en meer ervaring vereist.

Wandel terug via hetzelfde pad.

ushguli-georgie-rondreis-christoffel-travel

Vandaag gaat u Ushguli ontdekken!

Ushguli ligt in het uiterste puntje van de Enguri-vallei onder het besneeuwde massief van Mt Shkhara (5193m), de hoogste top van Georgië, en is een ongelooflijk sfeervolle plek. Met meer dan 40 oude Svan torens staat het sinds 1996 op de Unesco Werelderfgoedlijst en ook al wordt het nu overspoeld door toeristen, niets kan de blijvende magie ervan verminderen.

Sataplia - rondreis Georgië - Christoffel Travel

Rijd naar de karstgrotten van Sataplia en maak een wandeltocht door het nationale reservaat Sataplia. De plek is beroemd vanwege de voetafdrukken van dinosaurussen, die worden bewaard op het grondgebied van het museum. De Sataplia grot is in totaal 900 meter lang en bevat stalactieten en stalagmieten. Kleurrijke visuele effecten en lichten verrijken de natuurlijke schoonheid van de grotten.

In de avond staat er een heerlijke diner op het programma. Tina ontvangt u met haar familie in haar huis. Hier kunt u de Georgische cultuur en traditionele Georgische gastvrijheid ervaren en verschillende soorten Georgische wijnen en traditionele gerechten proeven.

U overnacht vanavond in een centraal gelegen hotel in Kutaisi. 

jvari-klooster-mtskheta-georgie-vakantie-christoffel-travel

Rijd naar Mtskheta – de oude hoofdstad van Oost-Georgië. Bezoek de Svetitskhoveli kathedraal uit de 11e eeuw – een van de heiligste plaatsen in heel Georgië, met het gewaad van Christus dat in de kathedraal bewaard is gebleven. Het monument is opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bezoek ook het Jvari klooster uit de 6e eeuw – een monument dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Eindig de reis vandaag in Tbilisi. Overnachting in een centraal gelegen hotel. 

haghpat-armenie-vakantie-unesco-christoffel-travel

Vandaag steekt u de grens over naar Armenië en vervolgt de reis naar Sanahin. Letterlijk betekent de naam “Sanahin” in het Armeens “deze is ouder dan de andere”, wat waarschijnlijk betekent dat dit klooster ouder is dan Haghpat. Het ligt op een oneffen plateau, gescheiden door een diepe scheur gevormd door een kleine rivier die uitmondt in de rivier de Debed. 

Rijd naar Alaverdi, Lori regio, en bezoek een van de unieke meesterwerken van de Armeense architectuur van de X-XIV eeuw: het klooster van Haghpat dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het Haghpat klooster was een van de grootste religieuze, culturele en educatieve centra van middeleeuws Armenië.

U eindigt de reis in Jerevan in een centraal gelegen hotel. 

jerevan-armenie-vakantie-christoffel-travel

Deze dag is gewijd aan een volledige verkenning van de stad Jerevan. U gaat de belangrijkste hoogtepunten van de hoofdstad van Armenië bekijken. Op de lijst staan het Plein van de Republiek, Mashtots Avenue, het Cascadepark van Jerevan, het Armeens Nationaal Academisch Theater van Opera en Ballet en de Megerian Tapijtfabriek, waar u het vlechtproces van het traditionele Armeense tapijt kunt observeren en eraan kunt deelnemen. Rijd naar het Manuscriptmuseum van Matenadaran. De officiële naam van het museum is Mesrop Mashtots Institute of Ancient Manuscripts en het herbergt meer dan 20.000 oude manuscripten en rollen, en in totaal meer dan 500.000 verschillende soorten documenten. De collectie van Matenadaran bevat manuscripten uit verschillende historische periodes – van de oudheid tot de moderne tijd – die verschillende onderwerpen behandelen, zoals religie, theologie, geschiedenis, wiskunde, geografie, geneeskunde, alchemie, muziek etc.

armenie-vakantie-zvartnots-christoffel-travel

U gaat vandaag naar de eeuwenoude monumenten Ejmiatsin en Zvartnots. Deze plaatsen staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De tempel van Zvartnots werd in de 7e eeuw gebouwd door Nerses Builder Catholicos. Uw volgende stap is het spirituele centrum van Armenië: Ejmiatsin. De kathedraal van Ejmiatsin, gesticht in 303, is de officiële residentie van de katholiekos van Armenië. U bezoekt ook het museum van Ejmiatsin waar een klein deel van de ark van Noach wordt bewaard.

garni-armenie-vakantie-christoffel-travel

Na het ontbijt begint u met een sightseeingtour in de omgeving van Jerevan. Rijd eerst naar de Tempel van Garni – het enige Grieks-Romeinse gebouw met zuilen in Armenië en de regio. Geleerden schatten dat de heidense tempel van Garni in de eerste eeuw na Christus werd gebouwd. De tempel werd verwoest door een aardbeving in de 17e eeuw en later weer opgebouwd. Vanuit Garni kunt u twee andere monumenten in de buurt bezoeken: Havuts Tar – ruïnes van een ommuurd klooster uit de 11e-13e eeuw, en het Geghard klooster, gelegen in de kloof van de rivier Azat, een ander werelderfgoed van UNESCO.

Vertrek naar de zuidelijke regio’s van Armenië. U begint uw verkenning in de provincie Ararat en bezoekt het klooster Khor Virap dat op de vlakte van Ararat ligt. Het klooster werd oorspronkelijk gebouwd in de 7e eeuw. Vanaf Khor Virap kunt u genieten van een panoramisch uitzicht op de berg Ararat – het nationale symbool van Armenië.

Bezoek hierna het dorp Areni, dat wordt beschouwd als een belangrijk centrum van de wijnproductie en dat een geschiedenis heeft van meer dan 6000 jaar. En dit is de plek waar het oudste voorbeeld van een leren schoen werd ontdekt door archeologen.

U bent welkom om de wijn te proeven (optioneel wijnproeverij in Areni). 

Ook bezoekt u vandaag Noravank – een klooster gebouwd in de 13e eeuw in de buurt van de stad Yeghegnadzor. Het klooster ligt in een smalle kloof van de rivier Amaghu, omringd door hoge en rode kliffen. Het laatste hoogtepunt van de dag is Zorats Karer, of Karahunj – een prehistorische archeologische vindplaats, vaak aangeduid als het “Armeense Stonehenge”. Sommige geleerden beweren dat deze megalithische structuren dienden als een oud astronomisch observatorium.

Tot slot brengt u vandaag een bezoek aan Zorats Karer (Observatorium van Karahunj).
Deze ring van menhirs doorboord met gaten wordt ook wel het “Armeense Stonehenge” genoemd en is mogelijk een prehistorisch astronomisch observatorium.

Zorats Karer, ook wel Karahunj of Carahunge genoemd, bestaat in totaal uit 223 stenen, gerangschikt in een cirkel geflankeerd door noordelijke en zuidelijke armen.

U overnacht vanavond in een hotel in Goris.  

khndzoresk-armenie-rondreis-christoffel-travel-vakantie

Vandaag staan er veel mooie bezienswaardigheden op het programma!

Khndzoresk, een dorp waar u over een draaibrug naar de grotten kunt gaan waar tot het begin van de 20e eeuw mensen woonden.

Het Tatev-klooster is een historisch monument uit de 9e eeuw. Het is een van de oudste en beroemdste kloostercomplexen in Armenië. Tijdens de middeleeuwen was het Tatev-klooster een belangrijk scholastiek, verlichtings- en spiritueel centrum en het speelde een bijzondere rol in de geschiedenis van het land.

Rijd verder naar Selim via de paden die werden gebruikt door de reizigers van de Grote Zijderoute. Rijd door de Selim Caravanserai- vroeger een belangrijk handelscentrum. De onsterfelijke sporen van de wereldgeschiedenis zijn hier zichtbaar.

Prachtige bezienswaardigheden wachten op u bij het Sevanmeer, een van de grootste meren ter wereld, dat opvalt door het prachtige blauwe water en het prachtige landschap eromheen.

Het dorp Noratus is een van de belangrijkste hoogtepunten in Armenië. U kunt er de beroemde begraafplaatsen van Noratus bezoeken.

Onderweg naar Dilijan heeft u de gelegenheid om te stoppen bij het Sevanmeer, door de lokale bevolking vaak de “parel van Armenië” genoemd, en een van de grootste zoetwatermeren op grote hoogte in Eurazië.

U overnacht in een mooi guesthouse in Dilijan. 

haghartsin-armenie-rondreis-christoffel-travel

Diepgroene bergtoppen, dichte bossen, bergmeren en geneeskrachtige mineraalbronnen kenmerken het Dilijan National Park, gelegen in het noorden van Armenië op de bergtekens Pambak, Aregouni en Miapor. De gemengde bossen en berghellingen zijn de thuisbasis van korhoenen, bruine beren en lynxen. Het park, door de trotse lokale bevolking ook wel het Zwitserland van Armenië genoemd, herbergt enkele van de best bewaarde middeleeuwse kloosters van het land. Bezoek het Haghartsin-klooster, een van de grootste en meest afgelegen kloosters waar nog steeds een priester woont, en het minder bekende Goshavank-kloostercomplex, met in totaal drie kerken en negen gebouwen die werden gebouwd tussen de 12e en 13e eeuw.

Dilijan en haar omgeving waren een belangrijk kuuroord in de laatste decennia van de Sovjet-Unie. Wandel door de straat Sharambeyan, geheel in de stijl van de 19e eeuw, en bezoek sfeervolle winkels met lokale Armeense producten en authentieke werkplaatsen waar hout met de hand wordt bewerkt.

Rijd in de middag terug naar Tbilisi en overnacht in een centraal gelegen hotel. 

Tbilisi - Georgie - Christoffel Travel

Na een laatste ontspannen ontbijt in uw hotel in Tbilisi bent u alweer aan het einde van uw reis door Georgië gekomen. Op de terugreis denkt u vast terug aan de vele prachtige plekken, die u heeft gezien in Georgië en Armenië. De herinneringen en de prachtige foto’s zullen nog lang bij u blijven!

Accommodaties

De weg naar de wijnkelder en het hotel is gegarandeerd een unieke ervaring die u zult fascineren en mooie herinneringen zal nalaten. De wijnkelder en het gezellige hotel (13 kamers) zijn op de traditionele ouderwetse manier gebouwd en van alle gemakken voorzien.

De wijnkelder en het hotel liggen in de regio Shida Kartli, dicht bij de stad Gori, in de opmerkelijke historische wijnbouwlocatie, adembenemende omgeving met oude wijngaardterrassen en tuinen.

Accommodatie Sighnaghi - Georgië - Christoffel TravelEen prachtig boetiekhotel in Kakheti. Het begon allemaal in 2012 met een paardenranch en is sindsdien getransformeerd tot een boetiekhotel met zes kamers.

U kunt genieten van een op zichzelf staande plattelandservaring, ontspannend op het terras van comfortabele kamers met eigen badkamer, genietend van het uitzicht op het Kaukasusgebergte of de glooiende lappendeken van heuvels van Magaro. Hier, in een biergrot, kunt u genieten van ambachtelijk bier dat ter plekke wordt gebrouwen met ingrediënten van de hoogste kwaliteit en wilde seizoensproducten. Geniet van smakelijke, op bestelling gemaakte maaltijden met verse, lokale, seizoensgebonden producten die in hun eigen tuinen groeien of afkomstig zijn van de plaatselijke boeren.

U kunt paardrijtochten boeken in de omgeving en daarbuiten, gastronomische ervaringen, kooklessen, ambachtelijke bier- en wijnproeverijen. 

dilijan-hotel-armenie-christoffel-travelDe accommodatie ligt in het centrum van Dilijan en is een van de beste accommodaties in Dilijan. Hier kunt u niet alleen genieten van de voorzieningen en de warme houding van het personeel, maar ook de echte geest van de stad voelen. Het restaurant verrast haar gasten elke ochtend met een heerlijk ontbijt.

Kazbegi hotel - Georgie - Christoffel TravelEen comfortabel hotel in het centrum van Stepantsminda. Vanuit het hotel kunt u gemakkelijk een wandeling maken naar de beroemde Gergeti Drievuldigheidskerk.

Het beschikt over 10 kamers met uitzicht op de bergen of de stad en u kunt genieten op uw balkon. Daarnaast is er een mooie tuin en een gemeubileerd terras met een panoramisch uitzicht op de Drievuldigheidskerk van Gergeti en het Kaukasusgebergte!

Tbilisi hotel - Georgie - Christoffel TravelHet hotel ligt op een gunstige locatie in de stad Tbilisi en biedt kamers met airconditioning, een bar en een terras. Gelegen op een steenworp afstand van de berg Mtatsminda en u kunt een bezoek brengen aan The Bridge of Peace, gelegen op 15 minuten loopafstand. 

Telavi hotel - Georgie - Christoffel TravelEen vriendelijke accommodatie in Telavi, beschikt over gratis WiFi en een restaurant. Het heeft een barbecue en uitzicht op de tuin, en u kunt genieten van een maaltijd in het restaurant.

mestia-hotel-georgie-christoffel-travelDe accommodatie ligt in Mestia, op 700 meter van het Museum voor Geschiedenis en Etnografie. Deze accommodatie verwelkomt gasten met een restaurant en een zonneterras. Het pension biedt uitzicht op de bergen en een picknickplaats.

Het hotel in Jerevan ligt op 10 minuten loopafstand van het Plein van de Republiek en de Nationale Kunstgalerie. Het hotel beschikt over een binnenzwembad en een sauna. U kunt ontbijten in het eigen restaurant en genieten van een drankje in de bar van het hotel. 

hotel-goris-armenie-christoffel-travelIn het noordelijke deel van Goris, een stad omringd door de natuur van de bergachtige regio Syunik, ligt het hotel. Hoewel het hotel aan de snelweg tussen Jerevan en Stepnakert ligt, is het een gezellig en rustig verblijf. Alle 22 kamers hebben een eigen badkamer, kabeltelevisie, haardroger en internettoegang.  

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 2399,- per persoon (o.b.v. 2 personen). 

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde accommodaties
 • Iedere dag ontbijt
 • 3x diner
 • Wijnproeverij in Chubini 
 • Bierproeverij in Sighnaghi
 • 2 x luchthaventransfer van/naar Tbilisi hotel van/naar Tbilisi luchthaven – dagen 1 & 21
 • Self-drive 4×4 voertuig (Jeep Renegade of gelijkwaardig)
 • Entreegelden in overeenstemming met het programma
 • Toeristisch informatiepakket
Opmerking: deze reis kunt u ook samen met een chauffeur maken. Indien u dat graag wil, horen wij dat graag. 
 

Exclusief:

 • Internationale vluchten *
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon
* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.
 

Vakantie in Georgië en Armenië met Christoffel Travel

De gepubliceerde Georgië en Armenië reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Georgië en Armenië reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Georgië en Armenië. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Tbilisi

Tbilisi

3 Tbilisi – Bodbe – Sighnaghi

4 Sighnaghi – Chubini – Telavi

5 Telavi – Ananuri – Gudauri – Stepantsminda 

6 Stepantsminda – Gergeti – Dariali – Gveleti – Stepantsminda 

Stepantsminda – Uplistsikhe – Ateni

8 Atenti – Chiatura – Kutaisi

Kutaisi – Okatse – Mestia

10 Mestia – Mazeri – Shdugvra – Mazeri – Mestia

11 Mestia – Ushguli – Mestia

12 Mestia – Sataplia – Kutaisi

13 Kutaisi – Mtskheta – Tbilisi

14 Tbilisi – Sadakhlo – Sanahin – Haghpat – Jerevan

15 Jerevan

16 Jerevan – Ejmiatsin – Zvartnoc – Jerevan

17 Jerevan – Garni – Geghard – Jerevan

18 Jerevan – Khor Virap – Areni – Noravank – Karahunj – Goris

19 Goris – Khndzoresk – Tatev – Selim – Noraduz – Sevan – Dilijan

20 Dilijan – Sadakhlo – Tbilisi

21 Vertrek vanuit Tbilisi

noratus-rondreis-armenie-christoffel-travel

GEORGIË EN ARMENIË COMPLEET

Noratus is een historisch dorp op slechts enkele kilometers afstand van de stad Gavar. Het nabijgelegen fort uit de bronstijd wijst erop dat Noratus een van de oudste continu bewoonde nederzettingen in Armenië is. Er is een groot aantal middeleeuwse monumenten in en rondom het dorp, zoals de St. Astvacacain-kerk. De begraafplaats van de stad is een mysterieuze plek vol eeuwenoude khachkars en grafstenen.