Ilulissat: Magische wereld van ijsbergen

Duur

5 dagen

Vanaf

2739,-

4.6/5
4.6 van 5

Ilulissat is het Groenlandse woord voor “ijsbergen” en vanwege de nabijheid van de schilderachtige Ilulissat IJsfjord. Het is de meest fascinerende bestemming van Groenland aan de westkust. Met een bevolking van ongeveer 4.600 is de stad de zetel van de gemeente Ilulissat, en tevens de op twee na grootste nederzetting van Groenland.

''Ilulissat is de thuishaven van de Ilulissat IJsfjord, die op de UNESCO-lijst staat, waar walvisslagen of sledehondenpoten weerkaatsen op ijsbergen die groter zijn dan u zich kunt voorstellen.''

Reisprogramma

Vandaag start uw reis naar Groenland. Bij aankomst in Ilulissat wordt u op de luchthaven opgewacht, u heeft een transfer naar uw accommodatie waar u alle 3 nachten verblijft.

U heeft een begeleide stadswandeling in de namiddag. Met de cultuur-historische wandeling krijgt u een beter inzicht in de Groenlandse cultuur en geschiedenis, wat de andere ervaringen in Groenland een nieuw perspectief zal geven. U leert over de geschiedenis van de stad, de Groenlandse cultuur en het moderne leven 300 km ten noorden van de poolcirkel.

Onder de hoogtepunten onderweg zijn de vissershaven en de jagers handelspost “Brædtet”; de kerk en het geboortehuis van de beroemde ontdekkingsreiziger Knud Rasmussen.

In de avond geniet u van een 2-gangen diner in het hotel.

Na het ontbijt maakt u een 2 uur durende begeleide wandeltocht naar de oude nederzetting bij de IJsfjord.  Prachtige ijsbergen vormen het decor voor de oude nederzetting van de Sermermiut 1½ km ten zuiden van Ilulissat. 4000 jaar lang leefden verschillende Inuit-culturen in de nederzetting en vandaag de dag kunt u nog steeds overblijfselen uit vervlogen tijden zien.

Leer meer over de levenswijze en tradities van de Inuit, voordat de Europeanen naar Groenland kwamen, bekijk de ruïnes en raak met uw eigen handen de permafrost aan.

Tijdens deze wandeling passeert u “kællingekløften” waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht op de IJsfjord, voordat u teruggaat naar Ilulissat.

’s Avonds maakt u een boottocht tussen de drijvende ijsbergen – een uitzonderlijke ervaring die u niet wilt missen tijdens uw bezoek aan Ilulissat. Gedurende het jaar stroomt meer dan 46 km3 ijs in de fjord. Het resultaat zijn gigantische ijsbergen, die aan elke kant meer dan 100 meter hoog kunnen zijn en meer dan 100 meter boven het wateroppervlak uitsteken. Deze reuzen stranden aan het eind van de fjord, en dat geeft een goede gelegenheid om er tussen door te varen.

De ijsbergen zijn bij elk weertype prachtig; bij zonneschijn zijn de contrasten heel duidelijk, de blauwe tinten zijn heel mooi, als het bewolkt is en de middernachtzon werpt ’s nachts een unieke gloed op de ijsbergen. De boottocht bij heldere nacht is beslist een buitengewone ervaring.

Vakantie Groenland - Christoffel Travel

Boottocht naar de nederzetting Oqaatsut (Rodebay) (duur 5 uur) staat vandaag op het programma. De nederzetting Oqaatsut (Rodebay) was door de eeuwen heen de thuishaven van de Nederlandse walvisjagers, en nog steeds worden hier af en toe walvissen aan land getrokken. Oqaatsut is prachtig gelegen ongeveer 15 km ten noorden van Ilulissat. Hoewel het slechts 45 inwoners telt heeft het zijn eigen school, kerk, winkel en een klein restaurant genaamd “H8”, dat één van de oude gebouwen uit de koloniale tijd is.

U heeft een vrije dag in Ilulissat of mogelijkheid voor een extra optionele tour, zoals een dagtocht naar Eqi gletsjer, een walvissafari, kajakken op zee etc.

Geniet van uw laatste ochtend in Ilulissat. In de loop van de middag vertrekt uw vlucht van Groenland terug naar huis. Helaas zit de reis erop. Wat overblijft zijn de vele herinneringen van de schitterende en verbazingwekkende natuur van Groenland!

Accommodaties

Op één van de beste locaties in Ilulissat vindt u dit hotel. Tijdens uw verblijf kunt u de Diskobay en alles wat het te bieden heeft van dichtbij meemaken. Geniet van de frisse lucht, de zee en het buitengewone uitzicht op de ijsbergen.

Er zijn goede kansen om de enorme walvissen van dichtbij te zien in de Diskobaai. De walvissen komen vaak dicht bij de kust en gedijen in de meeste delen van de baai, vooral het gebied net buiten Ilulissat trekt de enorme walvissen aan.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 2739,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in een goed verzorgd hotel 
 • Iedere dag ontbijt 
 • Transfer van/naar luchthaven
 • 2 gangen welkomstdiner op de dag van aankomst
 • Culturele stadswandeling in Ilulissat
 • Wandeling naar de oude nederzetting, Sermermiut, een UNESCO-werelderfgoed
 • Avondboottocht zeilen tussen ijsbergen
 • Boottocht naar Oqaatsut (Rodebay)
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Vakantie in Groenland met Christoffel Travel

De gepubliceerde Groenland reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Groenland reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Groenland. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Ilulissat

2 Wandeltocht Sermermiut dorp

3 Boottocht Oqaatsut

4 Ilulissat

5 Vertrek vanuit Ilulissat

Ilulissat: Magische wereld van ijsbergen

De Inuit varen al duizenden jaren met kajaks door de wateren van Ilulissat, zonder de luxe van moderne vaartuigen. IJsbergen bekijken vanaf waterniveau biedt een unieke benadering van het verkennen van de gletsjer en Disko Bay. De mogelijkheid om walvissen te zien is reëel.