Stedentrip Nuuk

Duur

4 dagen

Vanaf

2529,-

4.6/5
4.6 van 5

Nuuk is de hoofdstad van Groenland ten zuiden van de poolcirkel en geeft u een geweldige ervaring van het stadsleven van de Inuit cultuur. Uiterst mooie natuur in Nuuk fjord met inspirerende natuurlijke landschappen.

''Een kleine Arctische hoofdstad waar u eeuwenoude traditie vindt te midden van moderniteit van wereldklasse.''

Reisprogramma

Vandaag start uw reis naar Groenland. Bij aankomst in Nuuk heeft u transfer naar het hotel, waar u 3 nachten verblijft.

In de late namiddag vertrekt u vanuit het Nationaal Museum voor een 3 uur durende wandeling, die u het verleden en het heden van het dagelijkse leven in Nuuk laat ontdekken en u meer leert over de diverse en fascinerende cultuur van Groenland. Er wordt halt gehouden bij het Parlement en de Gemeenteraad, waar u zult ontdekken hoe het dagelijkse leven wordt bepaald door de politieke beslissingen die hier worden genomen.

De excursie begint met een open boottocht naar de bodem van het prachtige fjord Nuup Kangerlua, blootgesteld aan de ontzagwekkende natuur om u heen. Tijdens de tocht passeert u prachtige hoge bergen.

U zult in staat zijn om verticale rotswanden te zien, die verschillende lagen van gestolde magma laten zien die vanuit het diepst van de aarde omhoog werd gestuurd toen onze planeet veranderde in zijn prachtige huidige vorm.

Na ongeveer 2 uur bereikt u een gebied in de buurt van Kapisillit, een klein vissers- en jachtdorp. Vanaf hier is er een wandeling van ongeveer 45 minuten over een tamelijk vlak terrein. Dit is geen inspannende wandeling en wordt in een langzaam en gemakkelijk tempo afgelegd. Na afloop van de wandeling wordt u beloond met een fantastisch uitzicht over de ijszee van Nuuk. In de fjord kunt u de ijsschotsen zo ver als het oog reikt zien liggen. Het uitzicht is spectaculair, met de witte kleur tegen de turkooizen zee die een visuele herinnering creëert die u nooit zult vergeten.

Na de wandeling naar het ijsfjord, is het tijd om terug te keren naar de boot en een korte 10 minuten reis naar de nederzetting Kapisillit. U zult een uur doorbrengen in een lokaal huis, waar de gastheer u koffie en zelfgebakken taarten zal aanbieden, hier krijgt u de kans om de lokale bevolking in hun omgeving te ontmoeten.

Na de stop in Kapisillit, brengt de boot u terug naar Nuuk, de terugreis duurt ongeveer 2,5 uur.

Vertrek vanuit Nuuk in de late namiddag met een open boot. Dit is de perfecte gelegenheid om de prachtige natuur rondom u in u op te nemen. Tijdens de boottocht in de Nuuk fjord, heeft u de kans om een aantal spectaculaire wilde dieren te zien.

Misschien steekt een walvis zijn staart omhoog als een vriendelijke groet, of kijkt een brutale zeehond u nieuwsgierig aan vanuit het water of terwijl hij op de oever ligt.

Na een uur komt de boot aan in Qooqqut, waar u ongeveer 2,5 uur de tijd heeft om heerlijk te eten in het Qooqqut Nuan restaurant. Gelegen op een geïsoleerde locatie, is het restaurant omgeven door een ontzagwekkende natuurlijke landschap zo ver als het oog kan zien.

De tocht kan worden gecombineerd met een uurtje vissen voor aankomst in het restaurant, en uw vangst kan dan naar het restaurant worden gebracht waar de chef het als hoofdgerecht zal bereiden. Voordat de vis bij de kok wordt afgeleverd, moet u hem echter eerst in stukken hakken om hem klaar te maken voor gebruik. Onze gids zal u laten zien hoe u dit moet doen, en u kunt trots zijn op het feit dat u niet alleen uw eigen vangst eet, maar dat u ook een waardevolle vaardigheid in het bereiden van de vis hebt geleerd.

Nadat u hebt genoten van een heerlijke maaltijd, vertrekt de boot in de avond terug naar Nuuk.

Geniet van uw laatste ochtend in Nuuk. In de loop van de middag vertrekt uw vlucht van Groenland terug naar huis. Helaas zit de reis erop. Wat overblijft zijn de vele herinneringen van de schitterende en verbazingwekkende natuur van Groenland! 

Accommodaties

 

Een prachtig gelegen familiehotel, het hotel ligt aan de haven met uitzicht op de zee en de bergen. Geniet van de rustige en stille omgeving. U zult zeker een goede nachtrust krijgen! 

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 2529,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in een goed verzorgd hotel 
 • Iedere dag ontbijt
 • Luchthaven / Hotel taxi transfers / Nuuk
 • Begeleide stadswandeling door Nuuk
 • IJsfjordboottocht, inclusief lunch
 • Boottocht naar Qooqqut, inclusief diner
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Vakantie in Groenland met Christoffel Travel

De gepubliceerde Groenland reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Groenland reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Groenland. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Nuuk

2 Boottocht fjorden

3 Boottocht Qooqqut

4 Vertrek vanuit Nuuk

Stedentrip Nuuk

Een boottocht van een uur brengt u naar het kleine fjord van Qooqqut, dat door hoge bergen wordt beschermd. Hier vindt u het restaurant Qooqqut Nuan in de meest prachtige omgeving. Qooqqut was vroeger een schapenfokstation en de oude gebouwen zijn nu gerestaureerd en omgetoverd tot een restaurant van hoge kwaliteit. Er zijn goede mogelijkheden om te wandelen in de vallei of in de omliggende bergen. In de nabijgelegen rivier is het goed vissen en in de fjord is er een overvloed aan kabeljauw en roodbaars.