Unieke privé huskytocht Zweeds Lapland

Duur

5 dagen

Vanaf

1989,-

4.6/5
4.6 van 5

Beleef een meerdaagse privé huskytocht in de arctische wildernis van Zweeds Lapland! Veel kilometers op de slee over prachtige paden door witte bossen en over bevroren meren. Leer hoe u een echte musher wordt en krijg een band met uw ‘eigen’ huskies. U slaapt in unieke hutten midden in de wildernis, waar u een hele grote kans heeft om het Noorderlicht te spotten. De reis start en eindigt in een authentieke lodge midden in een werkelijk sprookjesacthgie omgeving in Zweeds Lapland! 

''Overnacht midden in de wildernis, onder het magische Noorderlicht, tijdens uw meerdaagse huskytocht!''

Reisprogramma

Lulea hotel - Zweden - Christoffel Travel

Na een korte vlucht naar Luleå wordt u met een inbegrepen transfer naar uw unieke accommodatie gebracht, gelegen aan de rand van de spectaculaire Bothnian Bay. Vanuit de accommodatie kunt u diverse activiteiten ondernemen, zoals een hovercraft op het ijs, Nordic winter skills, Noorderlicht sneeuwschoenwandelingen, Noorderlicht sneeuwscootertocht, ijsvissen en een diner op het ijs. Boek gerust een of meer dagen bij voor of na uw meerdaagse huskytocht. 

Huskysafari - Zweden - Christoffel Travel

Na het ontbijt wordt u in ca. 1 uur naar de huskyfarm gebracht, waar uw 3-daagse huskytocht begint. U krijgt uw winterkleding uitgereikt en vervolgens leert u hoe u uw slede moet besturen. Dan begint je avontuur en rijdt je samen met uw privé gids de besneeuwde wildernis van Zweeds Lapland in.

Vandaag rijdt u 30 – 40 km dwars door besneeuwde bossen en over bevroren meren. Halverwege maakt u een stop en bereidt uw privé gids op een knapperend houtvuur een warme lunch met koffie of thee. Aan het einde van de middag komt u aan bij de wildernishut, waar u de komende nacht verblijft. Eers verzorgt u uw huskies en daarna helpt u uw privé gids met water halen, hout hakken en het eten bereiden. Er is geen elektriciteit in de wildernishutten, maar wel een heerlijke warme hout gestookte sauna. Ver weg van de lichten van steden heeft u grote kans om het Noorderlicht te zien!

Huskytocht - Zweeds Lapland - Christoffel Travel

In de ochtend geeft u eerst de huskies te eten, hierna is het tijd voor uw eigen ontbijt. Na het ontbijt pakt u uw spullen en rijdt u weer de witte wereld van Zweeds Lapland in. Na een paar uur stopt u voor een warme lunch, die uw privé gids op een houtvuur bereidt. Na een paar uur op de hondenslede komt u aan bij uw volgende wildernishut. Geniet van de geweldige landschap en rust. Als u zich avontuurlijk voelt, kunt u vanavond een sneeuwschoenwandeling maken. Wie weet spot u vanavond wel het Noorderlicht! 

Huskytocht - Zweeds Lapland - Christoffel Travel

Vandaag staat weer een mooie route op u te wachten! Eerst geniet u van een lekker ontbijt en vergeet uw huskies geen ontbijt te geven. U heeft nog een hele dag hondensleeën voor de boeg inclusief lunch. Elke dag dat u op de slee staat, wordt u beter in het rijden en sturen. 

Aan het einde van de middag komt u weer aan bij de huskyfarm. Bij aankomst bij de huskyfarm neemt u afscheid van uw huskies en wordt u weer naar uw lodge gebracht. Hier kunt u in de sauna bijkomen van uw meerdaagse huskytocht, voordat het diner wordt geserveerd. 

Vertrek - Christoffel Travel

Na het ontbijt kunt u ontspannen in de lodge of, als er tijd is, fatbikes, sneeuwschoenen of langlaufski’s huren voor een laatste excursie in de omgeving, voordat u terugkeert naar de luchthaven voor uw vlucht naar huis.

Accommodaties

Wildernishut - Zweeds Lapland - Christoffel Travel

De authentieke wildernishutten of tenten op de route liggen verspreid in het uitgestrekte wildernis van Zweeds Lapland. De hutten zijn vaak (voormalige) boswachters- of jagershutten en ze ademen dan ook een sfeer van vroeger. De hutten kunnen goed verwarmd worden, dus u zult het niet koud hebben. Het ontbijt/diner wordt boven de openhaard klaargemaakt of buiten bij het kampvuur. 

Er is geen internetverbinding in de hutten en gewoonlijk ook geen mobiel bereik. U kunt dan ook even helemaal ‘ontpluggen’ midden in de wildernis. De gidsen hebben voor nood wel een satelliettelefoon bij zich.

Zweeds Lapland - winter - Christoffel TravelDeze authentieke en comfortabele lodge ligt in een werkelijk sprookjesachtige omgeving op een eiland aan zee in de Luleå archipel in de Botnische golf. In de winter ligt en een dik pak sneeuw en is de Botnische golf dicht gevroren. De perfecte setting voor unieke activiteiten zoals excursies per hovercraft en romantische diners op het ijs met kaarslicht. 

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1989,- per persoon. 

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • 2 overnachtingen in een centraal gelegen hotel in Stockholm inclusief ontbijt
 • 2 overnachtingen in wildernishutten inclusief ontbijt en diner 
 • 3-daagse privé huskytour inclusief lunch
 • Gebruik van winterpak, handschoenen en winterlaarzen
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Vakantie in Zweden met Christoffel Travel

De gepubliceerde Zweden reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Zweden reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Zweden. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Zweeds Lapland

2 – 4 Huskytocht 

5 Vertrek vanuit Zweeds Lapland

Unieke privé huskytocht Zweeds Lapland

Tijdens de 3-daagse huskysafari door het prachtige winterse landschap overbrugt u per dag een afstand van ca. 30 tot 50 km. Overnacht midden in de wildernis, waar geen elektriciteit is, en waar uw maaltijden boven het open vuur worden bereid. Een geweldige ervaring!