Winteravontuur Muotka

Duur

5 dagen

Vanaf

1839,-

4.6/5
4.6 van 5

Verken de grootste steden van Zweden met ontspannende, schilderachtige reizen tussen elke bestemming. Deze 8-daagse reis omvat reizen met moderne, comfortabele treinen en overnachtingen in de steden, zodat u voldoende vrije tijd hebt om de steden op eigen houtje en in uw eigen tempo te verkennen. Dit is een geweldige kans om te ervaren wat de Zweedse cultuur zo bijzonder maakt!

''Bijna 300 kilometer boven de poolcirkel in het uiterste noorden van Lapland, beleeft u een echt winteravontuur!'

Reisprogramma

Muotka Lapland - Finland - Christoffel Travel

Vandaag begint uw Lapland reis! U vliegt via Helsinki naar de luchthaven van Ivalo, in het noordoosten van Fins Lapland. Op de luchthaven wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. U bent direct weg van alle drukte en rijdt door een besneeuwd landschap. Midden in de bossen ligt uw hotel. U wordt welkom geheten en ontvangt de sleutel van de kamer of huisje.

Sneeuwscootersafari - noorderlicht - Inari - Finland - Christoffel Travel

Na het ontbijt leert u de traditionele Finse wintersport uit in het prachtige winterlandschap. Leer de langlaufski’s kennen en enkele basistechnieken. Langlaufen is misschien iets heel nieuws voor u, maar als u het eenmaal onder de knie heeft, zult u het echt vaker willen doen. U hoeft niet bang te zijn om te vallen, want de sneeuw is heel zacht. Er zijn veel geprepareerde en verlichte tracks in de Muotka-omgeving, dus u krijgt de kans om er zelf op uit te gaan na deze introductietour.

Na het diner gaat u op zoek naar het Noorderlicht per sneeuwscooter in de omgeving van Muotka. U gaat naar de open plekken, waar de kans op het zien van het Noorderlicht het grootst is. De rijafstand is afhankelijk van de weersomstandigheden; als de lucht er veelbelovend uitziet, zult u vaker stoppen om deze prachtige natuurshow te bewonderen!

Huskysledetocht - Inari - Finland - Christoffel Travel

Een absolute ‘must do’ bij een bezoek aan Lapland is een huskysafari! De opwinding van de honden is aanstekelijk en terwijl de dieren zwijgen op het pad, zult u zich realiseren dat dit de enige manier is om Lapland te zien. De huskysafari’s bevatten volledige instructies en zijn gebaseerd op twee personen die een slee delen, tenzij anders vermeld.

In avond gaat u weer op zoek naar het Noorderlicht! U zit comfortabel in een slee, die wordt voortgetrokken door de sneeuwscooter van de gids. Zo kunt u tot aan het kamp genieten van de noordelijke hemel. In het kamp is er een hut met een open vuur, die u nodig heeft om weer lekker warm te worden. Gedurende de avond/nacht gaat u op zoek naar het Noorderlicht. Natuurlijk zijn er ook warme dranken. Het kamp heeft een minimale hoeveelheid lichtvervuiling, dus het is perfect om het Noorderlicht te zien, dat hopelijk aan de hemel zal verschijnen.

rendier - Fins Lapland - Christoffel Travel

Met de sneeuwscooters gaat u naar een rendierfarm, waar u de rendierherders zal ontmoeten en leert over het belang van rendieren in Lapland. U leert hoe u een rendier kunt vangen met een “lasso” en maakt een korte sledetocht, die wordt voortgetrokken door de rendieren. Tussen de middag is er een heerlijk soeplunch.

Sneeuwschoenwandeling Fins Lapland - Christoffel Travel

Geniet van uw laatste ochtend in Saariselkä met een sneeuwschoenwandeling. Tijdens deze activiteit gaan we naar de bossen en heuvels die rondom Muotka liggen. Het bos is een prachtig winterwonderland en de stilte is overal om je heen. Tijdens de trekking vertelt de gids interessante verhalen en geeft informatie over de Finse natuur en dieren die in deze omgeving leven. Deze reis is perfect voor fotografen en natuurliefhebbers, want sneeuwschoenwandelen is een echte eco-activiteit!

In de loop van de middag vertrekt uw vlucht van Finland terug naar huis. Helaas zit deze prachtige reis erop. De herinneringen en de prachtige foto’s zullen nog lang bij u blijven!

Accommodatie

Muotka hotel - Lapland - Christoffel Travel

Aan de rand van het Nationaal Park Urho Kekkonen, het op één na grootste nationaal park van Finland, en net ten zuiden van het populaire wintersportdorpje Saariselkä, ligt het wondermooie Wilderness Hotel aan het meer van Inari.

Het Urho Kekkonen Nationaal Park strekt zich uit van Saariselkä tot aan de Russische grens. Meer dan 200 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden doorkruisen het omvangrijke natuurgebied. Het luchtruim boven de boreale bossen en fjells wordt doorkliefd door steenarenden, majestueuze roofvogels op zoek naar een volgende prooi. Op de begane grond scharrelen rendieren, elanden en vossen rond. Met een beetje geluk spot u hier ook beren, wolven, een veelvraat of een uiterst zeldzame lynx. Het wildernishotel doet zijn naam dus alle eer aan!

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1839,- per persoon (o.b.v. 2 personen).

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen boven de poolcirkel op een prachtige, rustgevende plek in een sfeervolle lodge
 • Volpension van diner/snack op dag 1 t/m ontbijt op dag 5
 • Transfer van / naar luchthaven
 • Rendierdag met sneeuwscooter (2 personen per sneeuwscooter)
 • Langlaufen
 • Huskysafari (2 personen per huskyslede)
 • Noorderlichtexcursie per sneeuwscooter
 • Aurora kamp
 • Sneeuwschoenwandeling
 • Gebruik thermo-overall, sokken, laarzen, handschoenen en muts tijdens verblijf 
 • Engelssprekende begeleiding tijdens de excursies
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten*
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon
* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.
 

Vakantie in Finland met Christoffel Travel

De gepubliceerde Finland reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Finland reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Finland. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Saariselkä

Langlaufen & Noorderlicht sneeuwscootertocht

3 Huskysafaru & Aurora kamp

4 Rendierdag met sneeuwscooter

5 Sneeuwschoenwandeling & vertrek vanuit Saariselkä

Muotka Aurora Cabin - Lapland - Christoffel Travel

WINTERAVONTUUR MUOTKA

Upgrade uw reis met een overnachting in de prachtige Aurora Cabin! Deze blokhutten kijken uit op de Noordelijke sterrenhemel. Elke hut beschikt over een dubbelbed of aparte bedden die onder een glazen plafond staan, zodat u vanuit bed in de poolnacht de lucht naar het Noorderlicht kan blijven afspeuren.