Winters Tromsø en Senja

Duur

7 dagen

Vanaf

1949,-

4.8/5
4.8 van 5

Deze Noorwegen reis combineert de stad Tromsø met een verblijf op het magische eiland Senja, een droombestemming in Noord-Noorwegen. Na een overnachting in de stad Tromsø vertrekt u richting de majestueuze fjorden van het eiland Senja. Zowel Tromsø als Senja bevinden zich in de Noorderlichtzone en zijn uitstekende locaties om het bijzondere Aurora Borealis te zien. Senja is een eiland van ongekende ruige schoonheid en met een gevarieerd landschap. Het bevat zo ongeveer het hele scala aan landschapssoorten die Noorwegen rijk is. Vele winterse activiteiten zijn inbegrepen in deze reis zoals een huskysafari, noorderlichtsafari en Wild Life safari.

''Eindeloos gevarieerd, grotendeels onontdekt en met uitstekende kansen op noorderlicht; het eiland Senja is een winter- en noorderlichtgeheim.''

Reisprogramma

Tromsø - Noorwegen - Christoffel Travel

Vandaag start uw geweldige reis naar Noorwegen!  Vanaf de luchthaven van Tromsø neemt u de Flybus naar het centrum van Tromsø. 

Geniet van de spectaculaire panoramische uitzichten over Tromsø en de omliggende eilanden, fjorden en bergen. Tromsø is gelegen in het hart van de noorderlichtzone, bekend als Auroa Borealis, en behoort daarom tot één van de beste plaatsen op aarde om dit mysterieuze fenomeen te ervaren. 

Senja - Mefjorden - Noorwegen - winter - Christoffel Travel

U heeft de ochtend en een gedeelte van de middag de tijd om Tromsø verder te verkennen. In de middag neemt u vanaf de haven van Tromsø de fast ferry naar Finnsnes of Lysnes. De boottocht gaat langs de prachtige kustlijn met besneeuwde bergtoppen. Vervolgens wordt u door een busje opgehaald en na een rit van maximaal een uur arriveert u bij uw accommodatie, mooi gelegen aan het Mefjord. Het hotel heeft gezellige huisjes en hotelkamers, een sfeervol restaurant en een ideale ligging richting het noorden voor het spotten van het Noorderlicht. Na het diner heeft u tijd om te ontspannen of de omgeving te verkennen. 

 

Noorderlicht - Senja - Noorwegen - Christoffel Travel

Na het ontbijt ontmoet u de gids en krijgt u uitleg over de activiteiten die u de komende twee dagen gaat ondernemen. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het programma wat afwijken of vinden activiteiten op een andere dag plaats. Overdag gaat u een spectaculaire huskysafari door de afwisselende natuur van Senja maken. Uitgestrekte vlaktes worden afgewisseld met diepe valleien. 

In de avonduren krijgt u een lezing over het Noorderlicht en het wildlife op en rondom Senja. Met de gids gaat u daarna op zoek naar de beste plekjes om het Noorderlicht te zien. Senja is daar een perfecte plek voor aangezien er weinig lichtvervuiling is. Een werkelijk magische ervaring!

Senja - fjordsafari - zeearend - Noorwegen - Christoffel Travel

Vandaag staat een fjordsafari op het programma. Tijdens de boottocht is het genieten van de grillige bergtoppen en diepe fjorden, die zo typerend zijn voor Senja, en spot u zeearenden en zeehonden. In de middag heeft u tijd om wat te ontspannen. Na het diner gaat u een wandeling maken op sneeuwschoenen. U wandelt naar een mooie plek, waar u bij helder weer goed zicht hebt op het Noorderlicht!

Senja - Noorwegen - winter - Christoffel Travel

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw avontuur op het magische eiland Senja. U wordt naar de haven van Finnsnes gebracht.  Aan boord geniet u van het winterse landschap om u heen. Bij helder weer en bij hoge activiteit van het Noorderlicht is het aan te raden om vandaag nog deel te nemen aan een noorderlichtexcursie vanuit Tromsø.

Wintervakantie Noorwegen - Lapland - Christoffel Travel

Vandaag heeft u de tijd om Tromsø te verkennen. Het aanbod van cafés en restaurants is uitgebreid en er zijn veel musea. Het Polaria, centrum voor het Arctisch gebied, is verbonden aan de universiteit. Ook het Poolmuseum is een absolute aanrader. De moderne IJszeekathedraal ligt aan de overkant van het fjord, dat met een lange brug verbonden is met de stad. Op ca. 10 minuten lopen van de kathedraal kunt u de kabelbaan naar Storsteinen nemen, daar geniet u van het uitzicht op Tromsø en de besneeuwde omgeving.

Vertrek - Christoffel Travel

Geniet van uw laatste ochtend in de stad Tromsø. In de loop van de middag vertrekt uw vlucht terug naar huis. Helaas zit deze prachtige reis erop. De herinneringen en de prachtige foto’s zullen nog lang bij u blijven!

Accommodaties

Senja hotel - Noorwegen - Christoffel Travel

Aan de rand van het kristalheldere water en tegen de achtergrond van fjordachtige bergen maakt dit resort het hele jaar door optimaal gebruik van zijn sublieme omgeving met een breed scala aan activiteiten. Het Noorse food restaurant biedt uitstekende traditionele Noord Noorse gerechten. De meeste gerechten zijn lokale specialiteiten, maar er wordt ook internationaal eten geserveerd. In het hotel is ook een hottub, sauna en solarium aanwezig.

Tromso hotel - Noorwegen - Christoffel Travel

In het centrum van Tromsø bevindt zich het hotel. Het biedt uitzicht op de haven van Tromsø waar vele schepen aanmeren.  ’s Middags wordt er koffie met wafels geserveerd en ’s avonds is er een lichte maaltijd. Het hotel beschikt over een fitnesscentrum en een hot tub in de buitenlucht. In de winter kunt u, als u geluk heeft, het Noorderlicht bewonderen. Het Poolmuseum bevindt zich op 500 meter en het Polaria Aquarium ligt op 10 minuten wandelafstand.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1949,- per persoon. 

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • 3 overnachtingen in een centraal gelegen hotel in Tromsø op basis van logies en ontbijt
 • 3 overnachtingen in een appartement of hotelkamer op Senja op basis van volpension
 • Huskysafari
 • Noorderlichtexcursie
 • Noorderlicht sneeuwschoenwandeling
 • Fjordsafari 
 • Thermokleding tijdens de activiteiten
 • Retourtransfer Finnsnes – uw accommodatie op Senja
 • Boottocht met expressboot Tromsø – Finnsnes (retour)
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Transfer van/naar luchthaven van Tromsø
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Vakantie in Noorwegen met Christoffel Travel

De gepubliceerde Noorwegen reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Noorwegen reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Noorwegen. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Tromsø

2 Boottocht en transfer naar Senja

3 Husky- en Noorderlichtsafari

4 Fjordsafari en Noorderlicht sneeuwschoenwandeling

5 Naar Tromsø

6 Tromsø

7 Vertrek vanuit Tromsø

Eiland Senja - Noorwegen - Christoffel Travel

Winters Tromsø en Senja

Het eiland Senja wordt door de Noren zelf ‘Noorwegen in het klein’ genoemd. Hier vindt u namelijk al het natuurschoon waar Noorwegen om bekend staat. Het eiland heeft diepe fjorden, indrukwekkende bergen en mooie baaien met helderblauw water. Als het donker is, reflecteert het Noorderlicht in dit water. Een schitterend schouwspel!