Zomers Posio

Duur

6 dagen

Vanaf

979,-

4.5/5
4.5 van 5

Posio ligt in een idyllisch deel van Zuid-Lapland; omgeven door oeroude bossen, meren, ravijnen en waterwegen is dit magische deel van Noord-Finland, een oud Sámi district, al lang een populaire bestemming bij natuurliefhebbers, wandelaars en vissers. Er zijn hier letterlijk duizenden meren en vijvers.

Ontdek de gevarieerde natuur en adembenemende landschappen van Posio, zoals het Riisitunturi Nationaal Park, de Korouoma Canyon en de zandstranden van het Livojärvi meer. 

''Wanneer de zomer aanbreekt in Fins Lapland, komen de eindeloze bossen en de spiegelachtige meren weer tot leven. Ervaar het hart van de poolcirkel!''

Reisprogramma

Posio - Finland - zomer - Christoffel Travel

Een heerlijk vooruitzicht: vandaag begint uw vakantie naar Finland! Bij aankomst op de luchthaven van Rovaniemi of Kuusamo wordt u opgehaald door onze chauffeur. Onze chauffeur brengt u naar uw mooie
accommodatie. Uw accommodatie ligt aan de oevers van het Kitkajärvi meer in Posio, Fins Lapland. 

Riisitunturi National Park - Finland - zomer - Christoffel Travel

Na uw ontbijt wordt u opgehaald door uw gids voor een prachtige wandeltocht. Eén van de beste plaatsen om te wandelen in Posio is het Riisitunturi Nationaal Park. De oude bossen, moerassen en heuvels van het park bieden u het allerbeste van de Lapse natuur. De hellingen van de Riisitunturi val zijn gekleurd door zeldzame hellingmossen en als u de top bereikt, is het uitzicht over  het grote meer Kitkajärvi adembenemend. Er zit een lunch bij uw wandeltocht inbegrepen.

Fins Lapland - zomer - landschap - Christoffel Travel

Posio is veel dingen: het centrum van de Finse keramiekcultuur, een idyllisch dorpje aan de voet van de meest iconische bergkammen van Lapland, en de eerste bestemming die het Sustainable Travel Finland certificaat kreeg. Daarnaast verschijnt het noorderlicht eind augustus boven Posio en gaat door tot april of mei. De stad wordt omgeven door oeroude bossen, meren, ravijnen en waterwegen is dit magische deel van Noord-Finland, een oud Sámi district, al lang een populaire bestemming bij natuurliefhebbers, wandelaars en vissers. Er zijn hier letterlijk duizenden meren en vijvers. U kunt vandaag de omgeving verkennen per fiets of ter voet.

Wildernishut - Posio - Finland - Christoffel Travel

Bereid u voor op een serene schoonheid van het Korouoma Nationaal Park en ga mee op een begeleide wandeling door de prachtige Finse landschappen. Korouoma is een 30 kilometer lange vallei met breuken in Posio. Het is een deel van een breukzone in het gesteente, dat honderden miljoenen jaren oud is. In het centrum van Korouoma vormt de breukvallei een kloof met tientallen meters hoge en extreem steile rotswanden. Kleine stroompjes, die langs de rotswanden naar beneden storten, bevriezen in de winter tot bevroren watervallen, waardoor Korouoma de belangrijkste bestemming voor ijsklimmers in Finland is. De rivier Korojoki slingert en kronkelt op de bodem van de kloof, waardoor hij geschikt is voor recreatief vissen. De flora en fauna varieert in het hele gebied. Een 30 km lang wandelpad doorkruist het Korouoma gebied.

Vannacht slaapt u midden in de natuur, u slaapt in een wildernishut! Ervaar de rust van de natuur. Uw hut ligt naast een meer vol vis en is in traditionele stijl gebouwd. U krijgt een 3-gangen diner in uw hut en ontbijt wordt geserveerd in het wilderniscafé. Een hele unieke ervaring. 

Posio - Finland - zomer - Christoffel Travel

Na uw heerlijke ontbijt in het wilderness café heeft u vandaag een vrije dag in Posio. Geniet van de pure wildernis, rust en stilte. U kunt een boot of kajak huren en Posio op het water verder verkennen. Of nog een prachtige wandeltocht maken.

Vertrek - Christoffel Travel

Geniet van uw laatste ochtend in de stad Stockholm. In de loop van de middag vertrekt uw vlucht van Zweden terug naar huis. Helaas zit deze prachtige reis erop. De herinneringen en de prachtige foto’s zullen nog lang bij u blijven

Accommodaties

Posio hotel - Finland - Christoffel Travel

Uw accommodatie ligt aan de oevers van het Kitkajärvi meer in Posio, Fins Lapland. Dit meer is beroemd om zijn overvloed aan vis en ongelooflijk helder water. Zandstranden nodigen u uit om de dag te zonnebaden en een duik te nemen in het verfrissende water na de intense hitte van de sauna. Het restaurant biedt smakelijke maaltijden en Laplandse delicatessen van lokale materialen met wijnen

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 979,- per persoon. 

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • 4 overnachtingen in een accommodatie aan de oevers van het Kitkajärvi meer in Posio inclusief ontbijt
 • 1 overnachting in een wildernishut inclusief ontbijt & 3-gangen diner
 • Excursie: wandeling met gids inclusief lunch in Riisitunturi National Park
 • Excursie: wandeling met gids inclusief lunch in Korouoma National Park
 • Transfer van/naar luchthaven
 • Transfer van/naar wildernishut
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Vakantie in Finland met Christoffel Travel

De gepubliceerde Finland reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Finland reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Finland. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Rovaniemi/Kuusamo – Posio

2 Riisitunturi National Park

3 Posio

4 Korouoma National Park & Wildernishut

5 Posio

6 Posio – vertrek vanuit Rovaniemi/Kuusamo

Wandelen met huskies - Finland - Christoffel Travel

Zomers Posio

Wandelen met de trekkende hulp van de husky honden is een unieke manier om de mooiste landschappen van Fins Lapland te zien! De meelevende viervoeters wijzen de weg op de mooiste paden en plekken.