Göteborg & Westkust

Duur

6 dagen

Vanaf

589,-

4.5/5
4.5 van 5

Geniet van het beste dat de bruisende stad Göteborg en de prachtige westkustarchipel te bieden hebben tijdens deze 6-daagse fly-drive. De huurauto biedt de vrijheid om moeiteloos de tweede grootste stad van Zweden en de ongerepte eilanden van de Bohuslän-kust – beschouwd als een gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid – te verkennen.

Verken de vissersdorpen en de vele eilandjes terwijl u naar het kustplaatsje Fjällbacka reist en verblijf in plaatselijke specialiteitenhotels. Dit is de beste manier om ondergedompeld te worden in de charme van deze werkelijk authentieke en prachtige regio en om zoveel mogelijk hoogtepunten van het eiland te zien.

''De Zweedse westkust strekt zich uit van Göteborg tot aan de grens met Noorwegen. Langs de kust kunt u smullen van de beste zeevruchten ter wereld, zeehonden spotten vanuit een kajak, een drijvende sauna nemen en u onderdompelen in een zeewierbad in een kuuroord.''

Reisprogramma

Göteborg - Zweden - Christoffel Travel

Vlieg vandaag naar Göteborg, de tweede grootste stad van Zweden! Bij aankomst haalt u de huurauto op en gaat u naar het hotel om in te checken. De rest van de dag is vrij om de bruisende stad met zijn vele uitstekende restaurants en toeristische attracties te verkennen. We raden u aan een wandeling te maken over de beroemde Avenyn boulevard, de hoofdstraat van Göteborg.

Marstrand - Carlsten fort - Zweden - Christoffel Travel

In de ochtend rijdt u naar de archipel aan de westkust van Zweden. We bevelen een omweg aan om het eiland Marstrand en het prachtige uitzicht vanaf het Carlsten fort te bekijken. Ga naar de Tjörn archipel en steek over naar Klädesholmen, een klein en charmant eiland, bekend om zijn haringindustrie. 

Fiskebäckskil - Zweden - Christoffel Travel

Maak een aangename wandeling langs de zee op het pittoreske eiland Åstol, dat gemakkelijk per veerboot kan worden bereikt. Ga dan verder naar het noorden door het eiland Orust over te steken. Kom aan in Fiskebäckskil, een prachtig dorp met kleine houten huizen langs de kade, glinsterende kleuren en traditionele vissersboten. Aan het eind van de dag neemt u de kleine veerboot naar Lysekil. 

Vakantie Zweden - Christoffel Travel

Het kleine dorpje Lysekil, op het eiland Västra, is vol charme en een waar genoegen om te verkennen. Wij raden u aan een wandeling te maken door het natuurreservaat Stangehuvud, voordat u naar het noorden gaat. Neem de kustweg, in plaats van de nationale weg, om het meeste uit de reis te halen. Beëindig de dagrit bij het bereiken van het kleine vakantieoord Fjällbacka. 

Fjällbacka - Zweden - Christoffel Travel

Geniet van een vrije dag in Fjällbacka. Liefhebbers van Camilla Lackbergs detectiveromans kunnen deelnemen aan een themarondleiding. Zo niet, waarom dan niet een excursie op het eiland Välon? 

Vertrek - Christoffel Travel

Laat de archipel achter u en keer terug naar Göteborg. Lever de huurauto in op de luchthaven en check in voor de vlucht naar huis. Helaas is deze reis ten einde, maar de herinneringen zijn voor het leven!

Accommodaties

Klädesholmen hotel - Zweden - Christoffel Travel

Verblijf in een hotel in zee! Uw kamer in dit unieke hotel bevindt zich op een drijvend platform in de prachtige Zweedse fjorden. Hoe us dag ook gevuld is, er is niets heerlijkers dan zonder zorgen aan te schuiven in het restaurant. Dineren met eindeloos zicht op zee, waar de ondergaande zon haar magie graag laat zien.

Fjallbacka hotel - Zweden - Christoffel Travel

Dit hotel heeft een perfecte Zweedse ligging in het kleurrijke dorpje Fjallbacka aan het water, met de eilanden van de archipel als achtergrond. Ga snorkelen, duiken, zeilen, wandelen en klimmen, en daarna heerlijk eten en wijn drinken!

Fiskebäckskil hotel - Zweden - Christoffel TravelDit designhotel in Fiskebäckskil ligt op een idyllische locatie aan het water met uitzicht op Gullmar Fjord, op het eiland Skaftölandet. Het beschikt over een eigen kiezelstrand en een ontspanningsruimte met een panoramisch uitzicht op het Skagerrak. U kunt genieten van innovatieve Scandinavische gerechten in het stijlvolle restaurant van Gullmarsstrand, dat een prachtig uitzicht op het water biedt.

Göteborg hotel - Zweden - Christoffel TravelDit hotel ligt in het centrum van Göteborg, op slechts 300 meter van de Opera van Göteborg. Het biedt uitzicht op de rivier de Göta älv. U krijgt gratis toegang tot de fitnessruimte en de sauna.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 589,- per persoon. 

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • 1 overnachting in een centraal gelegen hotel in Göteborg inclusief ontbijt
 • 1 overnachting in een drijvend hotel in Klädesholmen inclusief ontbijt
 • 1 overnachting in een designhotel in Fiskebäckskil inclusief ontbijt
 • 2 overnachtingen in een centraal gelegen hotel in Fjallbacka inclusief ontbijt
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • 5 x 24 uur gebruik huurauto
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Vakantie in Zweden met Christoffel Travel

De gepubliceerde Zweden reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Zweden reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Zweden. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Göteborg

2 Göteborg – Klädesholmen

3 Klädesholmen – Fiskebäckski

4 Fiskebäckski – Fjällbacka

5 Fjällbacka

6 Fjällbacka – vertrek vanuit Göteborg

Göteborg & Westkust

Åstol is het kleine eiland met de witte houten huisjes, omgeven door ruige rotsen die uit de zee oprijzen. Het eiland is gemakkelijk te bereiken met de veerboot vanuit Rönnäng, en ligt tussen Tjörn en Marstrand aan de kust van Bohuslän. Een dagtocht is ruim voldoende om over het verkeersvrije eiland te wandelen en te genieten van het prachtige uitzicht, de boothuizen en de dramatische rotsen.