Helsinki & natuur

Duur

5 dagen

Vanaf

995,-

4.6/5
4.6 van 5

Combineer de levendige hoofdstad van Finland met een verblijf in het bos tijdens deze korte vakantie in Finland. Breng nachten door in het luxueuze hotel in Helsinki, voordat je de ongerepte natuur induikt met een verblijf in een unieke Glamping Lodge in het duurzaamste hotel van Europa. Verken Helsinki in je eigen tempo voordat je ontspannende activiteiten onderneemt in het Nuuksio National Park.

'Ontdek de hoofdstad van Finland voordat u de ongerepte omgeving van Nuuksio Nationaal Park verkent! ''

Reisprogramma

Helsinki - Finland - Christoffel Travel

Vandaag begint uw geweldige reis in Helsinki, de hoofdstad van Finland!

U heeft een transfer naar uw luxueuze hotel in het centrum van Helsinki. 

Helsinki - Finland - Christoffel Travel

Vandaag heeft u de gelegenheid om Helsinki verder te leren kennen, de kleine achterafstraatjes te bezoeken en de unieke artikelen in de kleine winkeltjes te vinden. Wandel door het Esplanade Park naar de vismarkt in de haven en bezoek de beroemde Food Hall ernaast. Helsinki is een verfijnde stad met geweldige kunstgalerieën en winkels – er is voor elk wat wils. Neem een optionele audio sightseeing tour, die de belangrijkste bezienswaardigheden belicht en u een uitstekend beeld geeft van het verleden en het heden van Helsinki. De tour neemt u mee naar het historische centrum, het stadhuis, de parlementsgebouwen, de Finlandia Hall en het Opera House naast andere bekende bezienswaardigheden. Ook stopt u bij de Temppeliaukio Kerk (Rotskerk) of bij het Sibelius Monument als de kerk dichtbij is.

Glamping lodge - Espoo - Finland - Christoffel Travel

U heeft een transfer naar uw unieke Glamping Lodge, een eco-retreat lodge gelegen in Nuuksio National Park en checkt in voor 2 nachten. Breng de rest van de dag ter vrije besteding door. Geniet van kanoën of fietsen in de natuur, of ga naar het meer voor een rustige yogales in het bos. 

Nuuksio National Park - Finland Christoffel Travel

Maak een mooie wandeling in het Nuuksio Nationaal Park. Zie ongerepte meren, weelderige groene bossen en – met een beetje geluk – een glimp van de vele uilen die het gebied bewonen. 

Vertrek - Christoffel Travel

Geniet van uw laatste ochtend in de lodge. Optioneel kunt u een yogales volgen. Yoga in het bos is hier op zijn best, in het hart van een puur bos, de elementen zijn precies goed. Deze yoga is geschikt voor iedereen – zelfs als u erg stijf bent. In de loop van de middag heeft u een transfer naar de luchthaven en vertrekt uw vlucht van Finland terug naar huis. Helaas zit deze prachtige reis erop. 

Accommodaties

Espoo - Finland - hotel - Christoffel Travel

De lodge is kleinschalig, bestaande uit 20 kamers en 5 glamping tenten. De forest lounge & bar dient als woonkamer voor de gasten en heeft, net als de kamers, een heel gezellig karakter. In november 2022 werd deze lodge uitgeroepen tot “het Beste Duurzame Hotel: Europa” tijdens de World Boutique Hotel Awards in Londen.

Helsinki hotel - Finland - Christoffel TravelDit elegante hotel is gevestigd in een gebouw, dat dateert uit de jaren 40 van de 19e eeuw. Het ligt direct naast het Oude Kerkpark in het centrum van Helsinki. Het hotel heeft een eigen restaurant, bakkerij en stijlvolle kamers. Daarnaast kunt u een internationale als een Finse kunstcollectie in het hele hotel en uw kamer bewonderen. U krijgt gratis toegang tot de spa van het hotel, met onder meer een binnenzwembad, sauna en fitnessruimte

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 995,- per persoon. 

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • 2 overnachtingen in een centraal gelegen hotel in Helsinki inclusief ontbijt
 • 2 overnachtingen in een unieke glamping lodge inclusief ontbijt
 • Privé transfers zoals aangegeven in het reisprogramma
 • Excursie –  Wandeling in Nuuksio Nationaal Park
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Vakantie in Finland met Christoffel Travel

De gepubliceerde Finland reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Finland reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Finland. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Helsinki

2 Helsinki

3 Helsinki – Espoo

4 Espoo

5 Espoo – ertrek vanuit Helsinki

Helsinki & natuur

Nuuksio Nationaal Park ligt ongeveer 35 km ten noordwesten van het centrum van Helsinki en is vooral beroemd om de Siberische vliegende eekhoorn. Andere wilde dieren zijn visarend, eland, lynx, vos, spechten, adelaars, haviken, uilen en vele anderen. Maak prachtige  korte wandelingen en geniet van het  mooie uitzicht over het bos en de blauwe meren.